АСТРОЛОГИЯ

Ретрограден Меркурий в Овен♈️

Стартирай една вътрешна промяна в начина на мислене и възприятие

Днес 2ри април планетата на комуникациите Меркурий става ретрограден до 25ти април между градусите 27 и 15 на знак Овен.

✨Меркурий е ретрограден три или четири пъти годишно, така че затова и стана толкова популярен. Като цяло тази фаза се свързва с трудности, объркване, забавяне, закъснения, информацията, която достига до нас може да не е много точна и някои важни подробности може да не са съвсем ясни или пък изобщо да липсват, също така плановете се променят, започват и проблеми с техниката. За това е и по рисково да взимаме важни решения.

✨Този период обаче може да не е толкова лош, ако знаем как да го използваме. Както обичам да казвам винаги всичко има негативен аспект, но има и положителен. Така работят Вселенските закони. През тези 25 дни можем да си припомним приятни спомени, може да имаме неочаквани срещи с хора от миналото ни, можем успешно да водим преговори, да довършваме стари неща и да разрешим конфликти, които отдавна са били без развитие.

✨Ретроградната фаза на Меркурий се случва в огнения Овен♈️, така че определено ще бъде горещо, особено, че сме в коридор на затъмнения и на 8ми април ни очаква Новолуние и Слънчево затъмнение в Овен. Това е кардинален знак и той иска резултати, импулсивен е, обича да води и определено има силно изразено Его, първичен и дори груб, Овен не мисли, а действа. Така, че тази енергия трудно се съчетава с ретроградния период и е важно да мислим обективно и да не бързаме. Използвайте го, за да изразите мнението си и да предприемете действия по идеи, който сте отлагали.

✨Време е да преосмислим и осъзнаем важни истини за нас свързани с Егото, начина ни на комуникация и изразяване. Сега е време да излезем от това да държим упорито на нашето си и да видим, че има и друга гледна точка, че всеки има своя собствена истина. Това е идеален момент да изразим истини и да съберем смелост да кажем какво мислим и чувстваме, по време на ретроградната фаза е добре да изясним всичко, което поради някаква причина е останало недовършено…недоизказано…На 19ти април Меркурий се среща с Венера в Овен, така че ще има любовни трепети и важни моменти за отношенията.

✨Овен е началото, но сега не е време да стартираме изцяло нови неща, а да преосмислим новата посока, от която имаме нужда. Направете план и вижте какво ви липсва, за да изразите себе си, да споделите истината си и да действате смело напред. Дома, в които ще премине Меркурий във вашата натална карта ще и сферата, която изисква тази поправка и преговор. Напишете ми в коментар, в кой дом ще бъде при вас, важно е разбира се и дали имате други точки, планети в знак Овен, но предвид периода, в който сме, всички ще усетим силно тази ретроградна фаза. Ако искате да разберете повече за тези периоди спрямо вашата лична натална карта може да се свържете с мен на лично съобщение за хороскоп.

Вашият коментар