Пълнолуние в Рак♋️

На 18-ти Януари точно в 1:48 часа ще настъпи първото за тази година Пълнолуние на 27 градуса във водния и интуитивен знак Рак.

Пълнолунието е фаза на Луната, когато Земята се намира между Слънцето и Луната или двете небесни тела се намират едно срещу друго. Това е мощен процес, който оказва влияние върху всичко живо, в този момент луната е в най-силното си проявление.

Това е момент, който свързваме с приключване и завършване на започнатото, така че е подходящ момент за освобождаване от всичко ненужно, което ни тежи и вече не ни е необходимо. Освобождавайки се от всичко старо ние освобождаваме място за това, от което наистина имаме нужда. Време е да освободим място за новата енергия.

💫Оста Рак – Козирог е една от най-важните оси в живота на всеки човек, защото се свързва с личния ни живот – нашето семейство, както и публичния ни живот – кариерата и там, където намираме реализация. Козирогът символизира най-високата социална цел, върхът в нашето кариерно развитие, но какъв би бил този успех, ако липсва личния ни живот и ако няма с кого да споделим чувствата си. Затова идва и Рака символизиращ дълбоките емоции, дома и семейството.

💫И тук ще трябва да внесем баланс в живота си – дом и кариера. Задачата ни ще бъде да се фокусираме над важните неща за нас и да премахнем всичко излишно. Помислете какво излишно правите в работата си, което ви взима от времето и в същото време пречи на развитието ви. Не се страхувайте да се сбогувате с миналото. Отделете време за семейството, времето е подходящо за изглаждане на отношения, за прошка.

💫Луната ще бъде в опозиция с планетата Плутон, които свързваме с дълбоката трансформация, той разрушава всичко старо и неработещо. Под влиянието на този аспект ще трябва да оставим нещо в миналото, не се страхувайте да го направите – няма да е лесно, но ще бъде много полезно. Така че, ако сте носили някакъв товар върху себе си от дълго време (може би токсични отношения), то сега можете да се освободите от тях.

По време на пълнолуние е подходящо за пречистване на организма и диети. Прекарайте време сред природата и се грижете за себе си. Почистете дома си и изхвърлете стари вещи.