Юпитер в знак Риби

На 29-ти декември най-голямата планета в Слънчевата система – Юпитер отново преминава в знак Риби♓️ до 11 май 2022, когато ще навлезе в огнения знак Овен. А периода от 29-ти юли до 28-ми октомври планетата ще стане ретроградна и ще се върне отново в знак Риби. Там ще остане до 21-ви декември 2022 година и след това окончателно ще навлезе в знак Овен.

Юпитер пребивава в знак около една година и обикаля цялото астрологично колело, преминавайки през всеки знак за 12 години. Това е планетата на късмета, лекотата и добродетелта. Управлява знак Стрелец и ни помага да излизаме извън границите си – да разширяваме мирогледа си и да постигаме повече. Не трябва да забравяме обаче, че Юпитер разширява всичко до което се докосне – и лошо и добро. Ако има теми или неща, което сте избягвали и сте се опитвали да „замитаме под килимчето“, Юпитер ще ги „увеличи“ дотолкова, че да излязат на повърхността и да се справите с тях.

Планетата вече беше в знак Риби, така че всички усетихме влиянието му, както и ретроградната му фаза. Може да прегледате подробна статия назад, която има за транзита му през знак Риби и темите, които засяга. Но сега искам да обърнем внимание на това през кой дом ще премине при вас и сферата, която ще засегне – четете спрямо Асцендента си.

Овен
Юпитер в мистичния и духовен дванадесети дом дава способност за интуитивно разбиране на другите и толкова засилени усещания, че е възможно да предвиждате и някой събития. Тази позиция на планетата дава подкрепа на Овен на висше ниво и дори и да се случи нещо неблагоприятно за вас ще имате подкрепа и нещата ще се подреждат сякаш от нищото.
През 2021 – 2022 г. за вас е период на духовно израстване, когато основните събития се случват във вътрешния ви свят. Мнозина ще се интересуват много повече от езотерични учения и духовни практики. Сънищата ще стават особено ярки. Чрез сънищата можете да получите отговори на важни въпроси. Правете благотворителност или подпомагайте другите, без да очаквате нищо в замяна и това ще ви донесе много радост и награда. Помагайки на другите, вие ще помагате на себе си.

Телец
Транзитът през 2021 – 2022 ще съживи сферата на приятелството и връзките с обществеността, което предвещава разширяване на кръга ви от контакти. Успехът ще идва чрез участие в социални проекти, каузи, групи с хуманитарна насоченост и идеалистичен характер за обществото. Участието в дейности на групи ( като сдружения, съюзи, партии, клубове и др.) ще допринесе за нарастването на вашата популярност в обществото и също нещо, което е важно за вас, а и може да ви донесе добри доходи.
Приятелствата се подобряват, можете да разчитате на тяхната помощ. Бъдете активни, не стойте сами, а бъдете по-често на публично място и създавате нови контакти. Ще срещнете важни за вас контакти, хора и ще създадете добри приятелства.

Близнаци
Оставайки в сектора на кариерата и социалния статус, Юпитер предлага добри шансове за подобряване на позицията в обществото, придвижване нагоре по кариерната стълбица и преминаване към по-високо платена работа. Може би ще намерите сътрудници сред важни, високопоставени лица. Това е добро време за собствениците на бизнес, те могат да очакват да увеличат печалбите си и да разширят сферата си на влияние дори и в чужбина. Това е благоприятен период за започване на нови бизнес проекти. Шансовете за успех се увеличават от връзки с чужденци и организации от чужбина.
Тъй като Юпитер управлява дома на партньорствата при Близнаците, неговата позиция в десети дом за някои означава брак с човек с висок статус, богат или известен в обществото.

Рак
Юпитер преминава през вашия девети дом (пътуване, връзки с чужденци, философия, висше образование). Очаквайте да усетите вятъра на късмета да идва от далечни земи. Благоприятни са пътуванията на дълги разстояния, работа в чужбина, образование, общуването с хора от други региони и държави. Може да посетите държава, за която отдавна сте мечтаели. Добър период за тези, които се занимават с учене, изследвания, туризъм, международна търговия. Тук Юпитер ще разшири мирогледа ви и ще ви накара да погледнете живота си под нов ъгъл.

Тези, които имат правни въпроси през 2021 – 2022 г., могат да разчитат на тяхното успешно разрешаване, защото подкрепата на тази любезна планета помага за разрешаване дори на дългогодишни правни спорове. Някои от вас ще се преместят в друг град или дори държава.

Лъв
Докато е в осми астрологичен дом при Лъв, Юпитер ще засегне темите по отношение на способността да се печели от съвместни инвестиции, партньорства, любовни връзки и като цяло от взаимодействия с други хора. Може би парите ще дойдат благодарение на подкрепата на някой от високопоставените лица. За някои подобна планетарна позиция означава наследство, а за други финансов растеж чрез увеличаване на доходите на съпруг или близък. От друга страна също е възможно да задълбочите знанията си в дадена област, в която сте добри и да станете добър тесен специалист.
Осми дом се свързва не само с финансите, но и с интимната страна на любовта и по точно сексът. Този транзит ще подчертае тази тема, така че очаквайте да има повече страст в брачните и любовни отношения.

Дева
Позицията на планетата ще бъде в сектора на партньорството и брака. И обещава на Девата по-добри отношения – брачни, любовни, бизнес. Пътуванията, общите интелектуални интереси, съвместният бизнес ще ви сближат със сродната ви душа. Ако пък все още сте необвързани, има големи шансове най-накрая да намерите своето щастие и да срещнете точния за вас човек. Много е вероятно Юпитер да изпрати достоен човек по пътя ви и тази среща да положи основата за просперираща връзка.
Браковете, сключени през този период, обещават да бъдат много успешни. Чрез съпруга си можете значително да подобрите финансовото си състояние. За бизнесмени и предприемачи подобна планетарна позиция предвещава сключването на изгодни договори и печеливши партньорства, включително с чуждестранни партньори и организации.

Везни
С Юпитер в дома на работа и здравето при Везни, очаквайте подобрение в тези области. На работа можете да се утвърдите като компетентен служител, в резултат на което авторитетът ви в екипа ще се увеличи. Може би ръководството ще ви наложи нови отговорности, но това няма да ви бъде в тежест. Вие сте продуктивни и можете да се справите с всички задачи. Освен това усилията ви ще бъдат забелязани от началниците и ще бъдат възнаградени не само с похвала, но и с увеличение на заплатата.

Що се отнася до здравето, не се предвиждат сериозни проблеми. Ако вече има някакви заболявания ще бъдат намерени ефективни лечения. Спа процедури, масажи, плуване и пътувания ще донесат много ползи за здравето ви. Добре би било да имате домашен любимец – ще бъде много забавно, вземете си, ако нямате.

Скорпион
Планетата на щастието и късмета преминава през вашия пети дом (любов, романтика, деца, творчество и креативност). Покровителството на Юпитер ще направи творческите занимания успешни и печеливши. Това е страхотен период, когато можете да успеете в най-различни области от живота, но най-вече в любовта. Очакват ви романтика, страст, признания за любов, а може би дори и предложения за брак.
Самотните Скорпиони са популярни сред представители на противоположния пол, така че това е време за раздвижване на личния ви живот. Вероятно ще има няколко любовни връзки и една от тях ще прерасне в дългосрочна, стабилна връзка. Тези, които са женени от друга страна, ще мислят за дете. А при други е време да обърнат внимание на развитието на своите таланти.

Стрелец
Позицията на Юпитер ще бъде във вашия четвърти дом (семейство, роднини, дом). И ще бъде благоприятна позиция за семейния живот и отношенията с роднините. Подходящо време е за преместване, ремонт, както и за покупко-продажба на апартамент, къща, земя. Някой представители на Стрелец ще могат успешно да решат жилищен въпрос. Може би ще се преместите в по-удобен дом или ще подобрите семейното си гнездо, за да се чувствате по-щастливи, а защо не и да се увеличи семейството ви с още един член. Успешен период очаква тези, чиято работа или бизнес са свързани със сделки с недвижими имоти, строителство, селско стопанство, предоставяне на услуги.

Козирог
Намирайки се в трети астрологичен дом при Козирог (общуване, знание, обучение, кратки пътувания), Юпитер обещава благоприятни шансове в тези области. Образование, придобиване на нови знания, разширяване на кръга от познати – всичко това ще привлича късмет при вас и ще допринесе за успеха ви. Много от вас имат страст към пътуването и през този период ще имат много положителни преживявания именно чрез това. Подобрява се комуникацията с братя и сестри, съседи, хора от близкото ви обкръжение. Освен това, ползи могат да дойдат и чрез тях.
Купуването и продажбата на превозни средства може да бъде от полза. Добър момент е за тези, чиято дейност по един или друг начин е свързана с информация и знания: учители и преподаватели, студенти, журналисти, писатели и т. н. Ако вашият бизнес или работа са свързани с продажби, образование и транспорт, очаквайте печеливш период.

Водолей
Докато Юпитер преминава при вас в дома на парите и материалните придобивки, финансовите ви възможности ще се разширяват. Водолеите имат късмет с пари и са в състояние да увеличат материалното си благосъстояние тази година. Източниците на финансов растеж могат да бъдат различни, както във връзка с работата ви, така и извън нея. Някои от вас ще получат увеличение на заплатата, други ще си намерят работа на непълно работно време с добро заплащане. Можете също така да разчитате на финансова помощ и ценни подаръци от семейството и съпруга.
Важно е обаче да запомните да бъдете умерени в разходите. Юпитер е планетата на експанзията, под негово влияние се увеличават не само паричните постъпления, но и разходите. Има тенденция към разточителство, така че бъдете внимателни и харчете пари само за това, което наистина е необходимо.

Риби
С Юпитер в Риби можете да имате късмет в много области, било то като работа, семейство, любов или пари. През 2021 – 2022 г. се отварят големи перспективи пред вас, очакват ви пътувания и приключения, които буквално ще променят живота ви. Не забравяйте да се възползвате от шансовете, които тази щедра планета предлага, защото такъв транзит се случва само веднъж на дванадесет години.
Тъй като тази планета управлява дома на кариерата при Риби са възможни значителни подобрения в тази област: повишение, разширяване на бизнеса, израстване. Ще усещате, че целият свят е на ваша страна, така че е по-лесно да популяризирате вашите проекти и интереси. Това, на което трябва да обърнете внимание е умереността в храненето. Юпитер има способността да разширява всичко, което засяга, включително теглото.