Слънчево затъмнение и Новолуние в Овен ♈️

На 20ти април ни предстои да посрещнем първото от началото на годината затъмнение, точно в 7:12 часа на 29 градуса в знак Овен. Напомням ви, че на 21ви март беше първото Новолуние в същия знак – Овен.

✨Слънчевите затъмнения се случват, когато Луната преминава между Земята и Слънцето, временно закривайки слънчевата светлина изцяло или частично за нас наблюдателите от Земята. То представлява циклично обновление и дава прилив на енергия, като ни дава възможности да поставим ново начало за плановете за бъдещето. Докато Новолунието продължава четири седмици, тук ефектите от Слънчевото затъмнение продължават почти шест месеца.

✨Това е отличен момент за ново начало, нов проект и изобщо да обърнем нов лист от живота си. Можете също така да поставите под съмнение стари навици, поведение и вярвания като потърсите нови начини за напредък и развитие. Това затъмнение в последния градус на знак Овен ще ни накара да се откажем от нуждата си да имаме контрол и да се съсредоточим върху постигането на целите си.

✨Затъмнението е в съвпад с лунния кармичен възел и ще ни съдейства за съзнателно желание към новото, както и съдбоносен и силен нов етап на развитие. Сезонът на затъмненията тази година ще бъде на фона на ретроградния Меркурий от 21.04 до 15.05, което означава че може да открием потенциал и ресурси в старото и познатото, както и да се върнат на дневен ред отново важни теми свързани с това какво може да върнем отново в живота си, но по един нов начин. Това е време на промяна.

✨По време на затъмненията възникват вътрешни кризи, обикновено реалността се различава от очакванията ни и сме принудени да напуснем зоната си на комфорт. Овен, първия зодиакален знак ни активира да разчистим пространството преди началото на нов жизнен етап, да обновим мислите и личните си нагласи и да пуснем погрешните вярвания. Време е за преосмисляне на ценностите и осъзнаване.

✨Затъмнението ще бъде и в квадрат(нехармоничен аспект) с Плутон, така че е време да премахнем лошите навици, да пуснем разрушителните взаимоотношения и да се справим със страхове, мании, обсесии като пуснем нуждата да контролираме.

Вместо това да оставим нещата да вървят сами, да се отпуснем. Време е за трансформация и прераждане, което да ни освободи от болка и блокажи, които носим отдавна в себе си.