Меркурий във Везни ☿

На 26-ти август планетата на комуникацията Меркурий ще навлезе в знак Везни♎️ и ще остане в него чак до 29-ти октомври поради ретроградното си движение в периода 10-ти септември до 3-ти октомври на 8 градуса в знак Везни и 25 градуса на знак Дева.

✨Меркурий – „вечният пратеник“ , това е планетата свързана с общуването, свързването с другите чрез комуникация и информацията, начина на мислене и изразяване. До скоро Меркурий беше в знак Дева♍️ и неговата логика и прецизност бяха основните качества, които ни влияеха. Изяснявахме, структурирахме, сега обаче е момент в които ще трябва да балансираме.

✨В знак Везни♎️ ще трябва да претеглим добре двете страни, да направим сравнение и да потърсим най-правилния избор. Тук ще говорим за равновесие, рационалност, справедливост. Дипломатичен и внимателен, Меркурий в този знак ще се колебае повече от обикновено и ще се надява някой друг да вземе решението вместо него. Меркурий във Везни ще ни уравновеси в търсенето на най-доброто за всички страни.

✨През своя транзит в знак Везни, Меркурий ще образува положителни аспекти с Марс и Сатурн, но и напрегнати с Юпитер и Плутон, да не забравяме и ретроградното му движение. До 6-ти септември ще бъдем мотивирани да действаме, ще бъдем смели, но може да усещаме едно колебание дали сме в правилната посока. Това ще бъде така заради аспекта с Марс и Юпитер.

✨В период 19-ти и 24-ти септември ще усещаме хармоничния аспект със Сатурн. В този период може да очакваме реални резултати, особено в професионален аспект. Периода ще бъде много полезен и градивен, така че осъществете всички важни срещи, проекти. Между 24-ти и 28-ми ще бъде активен аспекта с Плутон, време за трансформация и освобождаване, особено от мисли, които не са нужни. Не се опитвайте да задържате нищо.

Напишете ми в коментар кой дом в наталната ви карта е в знак Везни и ще видите кои сфери ще засегне транзита на Меркурий, ако пък имате лични планети в този знак, транзита му ще бъде още по-важен за вас.