Време за трансформация и осъзнаване

Ретрограден Плутон от 29.04-14.10.2022 година в знак Козирог между градусите 28 и 26.

✨Когато една планета е ретроградна, енергията се обръща навътре към нас и идва момент, в които започваме да работим повече за овладяването на тази енергия.

Плутон не е лична планета, но въпреки това влияе на индивидуално ниво по един бавен и дълбок начин.

Неговото въздействие носи дълбоко в себе си идеята за пълна трансформация, промяна и изграждане на нов Аз по темите, които засяга в нашата натална карта. Влиянието му ще бъде силно усетено, ако засяга важни точки в хороскопа като (Асцендент, Имум цели, Десцендент или Медиум цели), както и ако имате лични планети на 26-28 мият градус в кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог.

✨Планетата Плутон се управлява от знак Скорпион и свързваме с интензивните емоции, дълбоките промени, контрола и прераждането, трансформацията. Там през където преминава транзитния Плутон ще е област, в която ще преживеем големи промени и е време да поемем контрола. Това е и последната пълна година, която Плутон ще бъде в знак Козирог, тъй като скоро през 2023 ще започне да се движи в знак Водолей. Това означава, че 2022 г. може да е последния ни шанс да работим с енергията му, така че извлечете максимума от периода.

✨В периода на ретроградност Плутон ни среща с чистата и болезнена истина, няма как това е начина, за да започнем промяна. Плутон ни разделя с това, което трябва да си тръгне от нас. Не се страхувайте да се освободите и да пуснете това, което вече не е за вас. Ретроградния Плутон няма да изкорени това, което е истинско и полезно за вас, така че обръщайки се назад ще видите, че си е струвало промяната.

✨През ретроградния си период Плутон ще има положителни аспекти с Меркурий, Венера и Юпитер, така че може да очакваме положителни трансформации в социалния и любовния ни живот, финансите и начина ни на мислене и по-специално да премахнем от живота си лоши навици и обсесии и това да доведе до израстването ни и еволюция на душата. Това е и целта. Усетете себе си, потопете се в дълбините на подсъзнанието си и вижте къде се чувствате неудовлетворени и защо, ретроградния Плутон ще помогне да си отговорим именно на тези въпроси.

Къде ще преминава при вас ретроградния Плутон в Козирог, напишете ми в коментар как усещате влиянието му и какви промени сте предприели в тази област последните години.