Меркурий във Водолей ☿

На 2ри януари планетата Меркурий премина в знак Водолей♒️ и ще остане тук чак до 10ти март, поради ретроградното си движение в периода от 14-ти януари до 4ти февруари в знак Козирог и Водолей. Очаквайте подробна статия.

Вече знаете, че Меркурий управлява знаците Близнаци и Дева в астрологията и го свързваме с ум, знание, общуване и комуникация.

До скоро Меркурий беше в знак Козирог♑️ и ни накара да бъдем организирани, дисциплинирани и мъдри в начина си на изразяване. Въпросът беше как да използваме умът и за какво да се използва. Меркурий в Козирог знае какво иска и как да го постигне, стъпка по стъпка. Ако до сега мислихме по традиционно и дори консервативно, то сега определено ще усетим оригиналния и нетрадиционен Меркурий във Водолей.

Как ще усещаме енергията?

Меркурий във Водолей рядко пропуска нещо и умее да вниква в нещата по един много абстрактен начин. Бих казала, че Меркурий във Водолей е гениален, няма граници в начина си на мислене и въображение. Идеите са бунтарски, революционни и изпреварващи времето си. Водолей е знак ориентиран към бъдещето и идеите му са такива, затова и се свързва с новите открития. Меркурий в този знак дава бърз ум – откривателски и изобретателен.

През този период се проявява свобода в сферата на общуването. Подходящо е да общувате повече с приятели или с групи от хора с еднакви идеали. Мисленето излиза извън рамките , а плановете ви може неочаквано да се променят. Възможно е да получим прозрения. В отношенията също се появява нещо ново, хората започват да забелязват в партньора си онова, което по-рано не са виждали и ставаме особено внимателни и наблюдателни.

През кой дом ще премине при вас Меркурий във Водолей, напишете ми в коментар.