АСТРОЛОГИЯ

Меркурий във Везни ☿

От 30-ти Август планетата Меркурий ще премине в знак Везни♎️ чак до 6-ти Ноември, поради ретроградното си движение в периода от 26-ми Септември до 18-ти Октомври.

Ключови думи за Меркурий са: ум, комуникация, знание. В астрологията Меркурий се управлява от знаците Близнаци и Дева, съответно управлява 3-ти астрологичен дом. Като планета най-малка в Слънчевата система и най-близо до Слънцето я свързваме с умът – съзнанието и подсъзнанието. Меркурий е отговорен за способността да разбираме света около нас, желанието да опознаваме света около себе си и да придобиваме различни знания и умения.

До скоро Меркурий беше в знак Дева и ни накара да подредим и структурираме мислите си, да бъдем по-практични и да се уповаваме на логиката. Рационалният Меркурий в знака на равновесието умело ще претегля двете страни на всеки проблем, ще сравни и ще търси правилния избор в името на баланса.

Как ще усещаме енергията на Меркурий във Везни?

Меркурий във Везни ще ни направи уравновесени и търсещи хармонията и баланса в мислите, ума и общуването като цяло. Дипломатичен и очарователен Меркурий във Везни е нежен и изискан в изказа си. В този знак Меркурий може да направи най-доброто за всекиго, но ако някой друг вземе решението, както може би знаете Везни често се колебаят и трудно взимат решения.


През следващите два месеца Меркурий ще има няколко важни аспекта, това са положителните аспекти със Сатурн и Юпитер и по предизвикателния с Плутон, да не забравяме и ретроградното движение на планетата, за което очаквайте допълнителна статия.

До 5ти септември използвайте енергията да проведете важните разговори и успешни преговори, както в личен така и в професионален план, аспекта на Меркурий със Сатурн ще съдейства ясно да заявим себе си, да бъдем разбрани и ясно да отстоим позицията си, така че обстоятелствата да се развият в наша полза, ако сме честни и искрени.

А в периода 16ти септември и 6ти октомври Меркурий ще бъде в предизвикателен аспекти с ретроградния Плутон и Юпитер. С планетата благодетел Юпитер ще усещаме силно желание за ново начало и приключване с всичко старо, отдайте се на новите идеи, които имате и смело следвайте мечтите си.

След 26-ти септември пуснете всичко и всеки, дайте израз на новата енергия, която вече усещате. Неслучайно някои неща се отдалечават от нас.
Между 6 ти и 30ти октомври се постарайте да завършите започнатите проекти. Подредете приоритетите си и наблюдавайте промените около себе си, това което е за вас ще остане до вас. Незабравяйте, че понякога, за да се подредят нещата около нас първо трябва да се развалят.💫

Вашият коментар