Меркурий в Рак ☿

От днес 11-ти Юли планетата на комуникациите Меркурий ще навлезе в знак Рак♋️ до 28-ми Юли.

Меркурий управлява мисълта и всички сфери свързани с комуникацията и обмен на информация. До скоро Меркурий се беше настанил удобно в своята стихия в знак Близнаци и ни направи по-общителни, търсещи разнообразие и нови запознанства. Навлизайки в знак Рак, който се управлява от Луната, може да кажем, че умът ще следва емоциите.Как ще ни повлияе енергията на знак Рак?

💫През този период може да станем много чувствителни към думите и интонацията, с която са произнесени. Един от най-добрите подаръци, които ще получим от посланикът на боговете ще бъде добрата памет. Само бъдете внимателни да не приемате прекалено лично всичко, защото знак Рак е известен със своята обидчивост, така че внимавайте с шегите.

💫На преден план ще излезе интуитивното възприемане на информацията, тоест ще разбираме много по-добре другите и ще знаем какво искат да ни кажат или кога пък премълчават нещо. Интуицията ще бъде на преден план пред логиката. Меркурий в Рак може да ни направи и по-мнителни. Въображението ни ще се засили, така че най-добре го насочете към творчество.

💫Знак Рак управлява корените, домът и семейството, така че мислите ни ще бъдат заети предимно с лични и семейни дела. Обърнете внимание на родители, роднини и стари приятели, обадете им се или прекарайте време с тях. Времето е подходящо и за пътувания именно с най-близките ни хора. Рак е свързан със спомените и миналото, така че отдайте им се и преживейте отново хубавите емоции, а защо не и с хора от миналото ни, за които рядко намираме време.

Лято е, така че споделяйте емоциите си с най-близките си и им казвайте как се чувствате и колко ценни са за вас те. Наслаждавайте се на хубавото време и внимавайте да не възприемате изкривено информацията или прекалено емоционално. Меркурий в Рак може да се разнежи и да бъде мек в комуникацията, така че защо да не се отдадем на летни романтични нощи.