Сатурн във Водолей ♄ през 2020-2023

В гръцката митология Сатурн се изобразява от бог Кронос – богът на времето.

Сатурн се управлява от знак Козирог и стои в знак около две години и половина. А прави пълна обиколка на астрологичното колело за около 30 години.

Планетата Сатурн влезе в знака на Водолей на 22 март 2020 г. до 2 юли 2020 г., когато се премести отново обратно в Козирог през ретроградното си движение. След това, на 17 декември 2020 г., Сатурн премина обратно във Водолей, където ще остане до 7 март 2023 г.

Преди да разгледаме  влиянието му през знак Водолей искам да споделя с вас няколко важни неща за Сатурн. Много често ще срещнете мнението, че Сатурн е „лоша планета“ и носи трудни, тежки периоди в живота. Но от нас зависи как ще погледнем на тези „трудности“ – като предизвикателство или като урок, който ще ни помогне да осъзнаем важни въпроси и разширим мирогледа си. Сатурн е „Учител“ и ще ни изпитва, докато не усвоим добре материала. А какви ученици ще бъдем, зависи само от нас. Преминавайки през определен дом за около две години и половина, ще изисква от нас работа, грижа, отдаденост и структура в тази сфера. Сатурн  ни учи да ценим времето си и ако използваме това време за развитие и надграждане, то накрая след този период ще ни награди с много подаръци.

Как ще ни повлияе този период и кои са темите, които ще засегне?

Сатурн управлява времето и е известен в астрологията като Властелинът на кармата. От своя страна Водолей е утопичен идеалист, а Сатурн ще помогне да се оформят визиите му за бъдещето. Водолей е  знак, които се счита за различен и нетрадиционен, но влиянието на Сатурн ще му придаде повече организация и структура. Въпреки че това е планета, която работи с повишено внимание и сдържаност, блестящият гениален ум на Водолей работи за подобряване на обществото, независимо от всичко.

Това е моментът за изграждане на солидна основа, въпреки че през този период всичко може да се движи на по-ниска скорост, та дори с темпото на охлюв. Трябва да разберем, че умереността и спокойствието в този етап са от съществено значение за нашия духовен растеж. Сатурн иска да работим усилено, да влагаме енергията си в практични, възнаграждаващи и значими проекти и да живеем тук и сега.

Този транзит благоприятства новите технологични открития, както и новите методи за използване на вече познати технологии и интернет, които могат да се разгледат в два различни аспекта. Както виждаме всички технологии ни обединяват, но всъщност допринасят и за изолацията на човек. Може би под влиянието на Сатурн във Водолей, ще осъзнаем лъжливото чувство за принадлежност, което култивираме. А може би сега ще открием нови начини за комуникация, приятелство с различни хората и обмен на информация.

Какво да очаква всеки зодиакален знак от транзита на Сатурн във Водолей, прочетете в астрологичната прогноза по-долу в сайта, спрямо вашия Асцендент:

Овен

Транзитът на планетата ще бъде през единадесети астрологичен дом – Пред вас се отварят възможности и ще можете да привлечете хора, които отговарят на вашите идеали. Ще бъдете способни да изградите нов, добър имидж и да спечелите повече привърженици на вашите идеи. Ще придобиете повече публичност. Но не забравяйте, че само упоритата работа ще донесе добри резултати, така че не се мотайте, а действайте.  В личен план всичко ще върви добре и ще се разбирате с близките си. А самотните представители, които са в процес на търсене на своята половинка ще приключат с търсенето. Тук Сатурн ще провери доколко и какво сте готови да дадете за сбъдването си на мечтите – ще се откажете ли от тях или напротив, ще работите още по-осилено?

 Телец

Сатурн се премества в дома на кариерата при знак Телец, така че професионалната сфера става по-важна от всякога. Няма да ви липсва смелост и ентусиазъм необходими за поемане на предизвикателни задачи. Завършвайте проектите и задачите си и ще се радвате на значителни резултати, може би дори слава и обществено признание. Ако мислите за търсене на нова работа, има възможност да намерите добро място с перспектива за развитие. Препоръчително е да обърнете повече внимание на родителите и семейството си, да участвате в техните дела, защото подкрепата на роднините ще бъде много полезна по пътя към успеха в кариерата. Сатурн ще ви изпита – как виждате себе си като част от света и обществото и как искате да се представяте, може би нещата ще се променят в тази посока.

Близнаци

Транзитът на планетата ще бъде в девети астрологичен дом и ще подкрепя онези Близнаци, които желаят да продължат образованието си. Сатурн ще предложи още един шанс да осъществите мечтите си и да получите образованието, което винаги сте искали. Ще развиете сериозно отношение към живота и внимателно ще анализирате всички плюсове и минуси, преди да предприемете каквато и да е стъпка. Пътуванията на дълги разстояния, както и сътрудничеството с чужденци и чуждестранни партньори ще бъдат много полезни. Ако имате желание да живеете в чужбина, би могло да се открие страхотна възможност. Успехът по всякакви правни въпроси също ще бъде на ваша страна. Сатурн може да провери доколко ще устоявате вярванията си или пък ще откриете нови перспективи и разширение на мирогледа си, възможна е промяна в тази посока.

Рак

Вашите финансови възможности могат да се подобрят чрез взаимодействието с други хора. Сатурн в осми дом ще подкрепи Рака в разумни инвестиции –  като в недвижими имоти и други сериозни проекти. Като цяло транзитът е благоприятен за печалба и усвояване на големи суми, но не очаквайте бързи резултати. Избягвайте рискове и необмислени действия, ако се съмнявате, потърсете съвет от специалисти. Интересът към окултните науки и психологията ще се увеличи.

Лъв

Позицията на планетата ще бъде в сектора на партньорството при знак Лъв и е благоприятна за укрепване на връзките от всякакъв вид – бизнес, лични и приятелски. Ще има смисъл да се работи за укрепване на връзките само с онези хора, които подкрепят вашите цели и допринасят за напредъка ви. Ако имате големи различия и затруднения във връзките, те могат да приключат. Любовните връзки, започнали през транзита на Сатурн в седми дом, може да са лишени от романтика, но с течение на времето ще бъдат дълготрайни. Сатурн ще постави под въпрос всички връзки – лични и бизнес, до вас ще останат само истинските хора.

Дева

Сатурн в шести дом – работа и здраве. Тук той ще покаже верния път, който в крайна сметка ще доведе до просперитет. Влиянието ще е от полза и ще помогне на Девите да постигнат целите си, но само ако полагате големи усилия и проявят постоянство. Възможно е повишение, което може да стане бавно, но ще бъде сигурно. Не забравяйте, че хубавите неща се случват бавно. Бъдете внимателни към здравето си и полагайте грижи за него, поддържайте баланс между работа и почивка. Изгубена любов може да се върне в живота ви. Сатурн ще изпита воля ви, ще постави под съмнение рутинните ви навици и ще иска да се откажете от вредните навици.

Везни

Транзитът на строгия Сатурн в дома на любовта на Везните призовава да бъдете отговорни в любовните дела. Романтичните връзки, започнали през този период, ще се развиват бавно, но има големи шансове да доведат до успешен брак. Избягвайте интриги и мимолетни любовни авантюри, защото има вероятност да бъдете доста разочаровани и да развалите репутацията си. Не се опитвайте да впечатляване другите – бъдете себе си.

Скорпион

Планетата преминава през вашия четвърти астрологичен дом – тук са корените ни, семейството, родителите, домът ни. Много от вас може да започнат ремонти или обновяване на домовете си или защо не да закупят собствен дом. Семейството и приятелите могат да станат важна опора в професионални начинания. Избягвайте конфликти в семейството. Бъдете внимателни и подхождайте с уважение към родителите си. Не давайте обещания, които не може да спазите.

Стрелец

Позицията на Сатурн ще бъде във вашия трети дом – комуникация, пътуване, учене и ще благоприятства дейностите в тези области. Вашата преценка узрява и аналитичните ви умения се подобряват. Това ще ви помогне да взимате по-добри решения. Ще имате много възможности да разширите бизнеса си и да укрепите социалния си статус. Помощта от братя, сестри или от хора от близкото ви обкръжение може да ви помогне да преодолеете препятствия и да успеете в дадените начинания.

Козирог

Сатурн е господар на Козирог и ще бъде във вашия дом за пари, финанси и материални придобивки до 2023 година. Може да се чувствате несигурни, но енергията на тази планета ще даде сили да решите проблемите си и да излезе победител. Ако имате нови идеи, не ги отлагайте. Може да се наложи да преминете през трудна финансова фаза или да има закъснения при получаване на пари. Бъдете търпеливи – ще пожънете това, което посеете. Подкрепа от родители може да ви помогне да преодолеете препятствията по лесно.

Водолей

Сатурн се намира във вашия знак, така че транзитът предвещава успех. На първо място помислете и се опитайте да разберете мечтите, целите, които сте си поставили наистина ли са това, което искате. Много от вас може да се почувстват натиск, но той ще е само, за да промените, това което не е за вас. Ще трябва да се изправите пред суровата реалност на живота, но чрез упорита работа и отговорност ще се справите с трудностите. Възможно е подобряване на финансовото ви състояние и покупка на недвижим имот.

Риби

Планетата ще премине през вашия дванадесети астрологичен дом. И тук се препоръчва да завършите всичко, което не сте успели да завършите през последните години. Това е времето, през което трябва да се освободите от всички страхове, фобии, ограничаващи начини на мислене, модели и блокажи, които ви стопират. Време е да се освободите от всичко ненужно и да се подготвите за новия цикъл на себепознаване и ново начало. Изчистете миналото, което ви пречи, приключете с всичко, което не е във ваша полза и ви дърпа назад. Ще се интересувате сериозно от изучаване на теми свързани с психология, духовни практики – като медитация, йога и ще почувствате нуждата от духовно уединение. Ще работите с подсъзнанието и ще търсят отговорите там.