Месечен хороскоп Май🌸

✨През май месец всичко цъфти и се обновява, не случайно разбира се започваме месеца с ретрограден Плутон от 1-ви май до 11-ти октомври и Меркурий, който продължава ретроградната си фаза до средата на месеца. Именно с тях започват процесите на преразглеждане, поправка и нов поглед над ситуации в живота ни. Чрез тези периоди ще можем да разберем по добре случващото се и да реагираме по нов начин.

✨На 5 май ни очаква второто затъмнение от коридора на затъмненията – частично лунно затъмнение точно в 20:34 часа на 15 градуса в знак Скорпион♏️- ще бъде емоционално. Уран ще бъде в съвпад със Слънцето, съответно срещу (в опозиция) с пълната Луна, така че ще излязат много страхове на повърхността и ще бъдем принудени да се изправим срещу тях, да се обновим отвътре и да трансформираме себе си като пуснем всичко ненужно.

✨От 7ми май планетата на любовта и красотата Венера навлиза в знак Рак♋️, което ще засили нуждата от чувствени връзки, желанието да имаме семейство и да прекараме повече време с близките си. Определено Венера ще внесе повече романтика в живота ни. Това е време на взаимно разбирателство и спокойствие, особено хубав период за водните знаци – Риби, Рак и Скорпион. Транзитът ще продължи до 5ти юни.

✨От 15-ти май Меркурий тръгва директен и ще задвижи важни дела, които са били в застой. Ще можем смело да активираме нови идеи и проекти. А от 16ти май планетата на късмета започва нов цикъл и навлиза в знак Телец♉️ до 25ти май 2024 година. Предишното движение на планетата в този знак е бил от юни 2011 до юли 2012 г. Юпитер в Телец се свързва с материалните постижения, изобилието, повишава нивото на комфорт в живота и може да създадем добри основи за развитие и растеж. Особено благоприятен за земните знаци – Телец, Дева и Козирог.

✨На 19-ти май ни очаква Новолуние в знак Телец♉️, от този момент нататък ще бъде по-лесно да решаваме проблеми и ще можем да правим правилните избори. В спокойния Телец, ще можем да отправим желанията си към Вселената свързани материално благополучие и промени към по-добро.

✨А от 21-ви май Слънцето ще навлезе в знака на Близнаци♊️и ще образува интересен аспект с Марс и Плутон. Такива взаимодействия на планетите дават мащабни събития. Ще бъдем социално активни и готови за действия. Слънцето в Близнаци ще ни донесе лекота, повече пътувания и разнообразие.

Очаква ни активен и зареждащ месец!

Ако все още не сте си направили Годишен хороскоп за 2023 година, а искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени може да ми пишете на лично съобщение.