Ретрограден Меркурий в Телец♉️

Ретроградната фаза започва на 21ви април на 15 градуса в знак Телец и ще продължи до 14 ти май на 5 градуса в знак Телец.

✨Този път той съвпада с коридора на затъмненията, което създава един по-специален енергиен фон. И Вселената сякаш ни дава възможност да разберем по-добре същността на въпросите, които ни вълнуват в момента, да получим прозрения и да намерим необикновени решения и подходи.

✨Ретроградния Меркурий продължава около три седмици и се случва 3-4 пъти в годината. Периода е добър за създаване на по-тесни емоционални връзки с приятели и семейство, подновяване на стари приятелства и развиване на нашата интуиция. Този период ще раздвижи паметта и ще ни помогне да погледнем познатите неща от една съвсем друга гледна точка. Посветете се колкото можете повече на себе си, на вашите мисли, спокойствие и тишина.

✨Телец е материален знак, които свързваме с красотата, комфорта, но и с финансите. Така, че може да очакваме изкривявания и неяснота във въпроси свързани с парите, собсвеността и професионалната сфера. Много хора ще се опитат да се преструват на някой, различен от това, което са в действителност.

✨През този период обикновено има забавяне и усложнения в предаване на информация, комуникацията и пътуванията. Възможни са обърквания, грешна преценка или проблеми със запомнянето на неща, както и загуба на вещи. Възможно е да има неприятни новини, технологични повреди, закъснения при пътувания, спорове. Някои важни подробности може все още да не са ясни, а други да не са надеждни, така че внимавайте с воденето на бизнес преговори и сделки. През този период трябва да се внимава с важни решения и преговори, както и с подписването на договори и важни документи.

✨Всичко това не важи за хората, които имат ретрограден Меркурий в наталната си карта, напротив за тях периода ще е активен и ще имат развитие в делата.
Ретроградния Меркурий обаче не е само негативи, стига да знаем как да използваме енергията му. През този период може да срещнем стар приятел или стара любов, да възстановим потиснати спомени, емоции, да си спомним щастливи моменти. Идеален момент е да се върнем към стари проекти и да ги завършим, Телец е упорит, издръжлив и мотивиран, така че не се отказвайте.

✨От 23 ти април ще имаме и секстил (хармоничен аспект) на Меркурий с Марс, които ще ни направи по фокусирани и ща намали шанса за грешки и разсеяност. Ще се почувствате подтикнати да успеете в нещо със силно чувство за цел и инициатива. С кураж и борбен дух можете да постигнете много за бързо време.

✨През този период Меркурий ще се срещне и с Уран, този аспект ще донесе любопитство, оригиналност, изобретателност и непредубеденост. Това може да доведе до важни прозрения, и открития. Бързите рефлекси и бързата мисъл ще ни помогнат да се адаптираме към внезапните промени. Възможни са неочаквани новини, случайни срещи и нови приятелства.

🪬Целта на ретроградния Меркурий е да ни накара да се обърнем назад и да довършим онова, което не сме успели или пък да поправим това, което сме направили неправилно.

🪬Вижте в наталната си карта къде попадат знака на Телец и ще разберете през кой домове ще премине ретроградния Меркурий и сферите, който ще засегне. Напишете ми в коментар.