Меркурий в Риби ☿

Днес на 3 ти март планетата на комуникацията Меркурий навлиза в емоционалния знак Риби♓️ и ще остане в него до 19 ти март.

✨Както знаем Меркурий е планетата на мисълта и разума, както и на всички сфери свързани с комуникацията. Също така символизира интелектуалния импулс и начин на изразяване или възможността ни за разсъждаване и комуникация. Управлява словото, говоренето, писането и пътуванията.

✨До скоро Меркурий се намираше в знак Водолей и ни донесе нови, различни и иновативни идеи. Повече комуникация с приятели, съмишленици или участие в различни групи, с който имаме общи идеали. Време е обаче да се обърнем към вътрешния си свят и да се потопим в собствения си свят и мисли.

✨Докато Меркурий е в Риби♓️ може да оставим вътрешния глас да ни води, тъй като интуицията ще е засилена. Въображението също ще е силно изразено, тук Меркурий е силно чувствителен и възприемащ и ще ни помогне много повече да разбираме другите – да усетим преди да говорим и да изслушаме преди да кажем. Тук няма логика или план, така че не ги търсете.

✨В периода от 10 -13 ти март Меркурий ще е в хармоничен аспект с Уран и ще ни донесе вълнуващи новини и интересни разговори, може да научим нови неща или пък да срещнем нови хора. Това е добър момент за създаване на нови, много различни приятелства. Ще можем също така да погледнем нещата от различна гледна точка и да решим проблеми с нов подход.

✨От средата на месеца ще имаме и хармоничен аспект с Нептун, който ще ни фокусира вниманието ни към духовни теми, психология и др. Ще бъде много ползотворен период за изкуство заради засиленото въображение и креативност, може да се появят ценни прозрения. Може да открием много отговори чрез медитация, сънища.

✨А от 15-16 ти март ще има и нехармоничен аспект с Марс, който може да предизвика прибързано мислене и нетърпение, затова не бързайте да правите заключения, за да избегнете разногласия и спорове. Важно е да обмисляме добре, това което казваме. Физическото натоварване и спортът биха били полезни.

Вижте в кой дом при вас е знак Овен и ми напишете в коментар, това ще са и сферите, който ще засегне Венера. А ако имате и лични планети или Луна, Асцендент ще усетите още по-силно влиянието и.

Ако искате да разберете повече за предстоящата година може да си запишете и час за Годишен хороскоп.