Месечен хороскоп Март

Дойде време за най-любимият ми месец (защото аз и Astro Guide ще празнуваме рожденните си дни), това ще бъде месец с много мощна енергия и голям творчески потенциал. Ще има промени за всички нас. Ще бъде активно и динамично време, тъй като Венера, Меркурий, Слънцето и Юпитер са в знак Овен.

✨На 20ти март посрещаме Пролетното Равноденствие, когато Слънцето навлиза в знак Овен♈️ и на 21ви ни очаква и Новолуние на 0 градуса в знака – нова енергия, нов заряд, ще бъде ползотворен период за огнените знаци (Овен, Лъв и Стрелец), но не само, всички останали ще можем да се възползваме от този период и да бъдем решителни, смели и инициативни.

✨В периода 3ти до 19ти март Меркурий ще бъде в знак Риби♓️, което ще бъде благоприятен период да се вслушаме в интуицията си, да забавим темпото и да се отдадем на изцеление, емпатия, въображение и други творчески и креативни занимания. След това ще навлезе в знак Овен, където ще остане до 3ти април, тук планетата на комуникацията ще включи бърз режим, възможно е да бъдем импулсивни и със сигурност по-активни в общуването и комуникацията.

✨Успех очаква тези, които са свикнали да действат отговорно. Трябва обаче да бъдем подготвени за неочаквани обрати, особено в личен план. Готови ли сте за промяна? Обстоятелствата често могат да се променят, така че правенето на планове е излишно. Бъдете гъвкави и адаптивни към хода на събитията и със сигурност ще имате успех. А ако не искате да поемете отговорност, то тогава по-добре се въздържайте от важни стъпки. Месеца е подходящ за придобиване на нови знания и умения, учене и поставяне на важни основи за бъдещитеви проекти.

✨Идва пролетта, а с нея и нови чувства, любов и важни астрологични промени. Планетата на любовта Венера до 17ти март ще бъде в знак Овен – в този знак може да очакваме активност в сферата на любовта. Венера има и подкрепата на Юпитер, така че се очаква укрепване на любовните отношения и свежест, за тези който са от дълго време в отношения. Бъдете обаче предпазливи и не действайте импулсивно. А след 17 ти март до 10 ти април планетата на любовта ще е в най-силната си позиция – „на трон“ в знак Телец♉️, тогава ще се радваме на лекота и хармония.

✨Този месец две много важни планети – Сатурн и Плутон сменят знаците си. Сатурн планетата на кармата навлиза на 7ми март в знак Риби♓️ и ще остане в него до февруари 2026 г. Със Сатурн в Риби ще открием по-дълбоки истини за това какво наистина искаме и какво не искаме повече в живота си. На 7 ми март ни очаква и Пълнолуние на 16 градуса в знак Дева. Ще бъде важен период, в който ще приоритизираме важните истини и премахнем, това което не ни е нужно. Сатурн ще помогне да прекъснем връзките с миналото и да бъдем честни за хора и обстоятелства, които отдавна сме надраснали, когато изчистим ненужното от живота си, ще имаме огромен потенциал за растеж.

✨На 23ти март Плутон планетата на трансформацията, след дълъг престои в знак Козирог – от 2008 година насам сменя знак и навлиза във Водолей♒️. Тази година той ще остане за кратко във Водолей – само до началото на Юни, тъй като ще има ретрогрраден период и отново ще се върне в знак Козирог. Тъй като това е една от най-бавните планети в астрологията през следващите 20 години, чак до 2044 година, Плутон ще бъде в знак Водолей. Знак, който свързваме с големите мечти и идеали, с хуманизма и принципите като справедливост и равенство. А на 25ти март планетата на движението след дълъг престои в знак Близнаци ще навлезе в знак Рак до 19 ти май, така че ни очаква период, в който да се потопим в дълбоките води на емоциите.

Пожелавам ви прекрасен месец!

Ако все още не сте си направили Годишен хороскоп за 2023 година, а искате да разберете как ще ви повлияят всички големи астрологични промени може да ми пишете.