Слънце в Козирог ♑️

На 21ви декември точно в 23:47 часа Слънцето навлиза в знак Козирог и ще остане в него до 20ти януари 2023 година. Това е момента и на зимното слънцестоене.

✨Дните след 21 декември стават все по-дълги и поради това денят бележи началото на новия жизнен цикъл. Слънцето достига най-отдалечена си южна точка и небето става най-тъмно и нощта най-дълга. От тук започва и нов път в нашия живот.

✨До скоро Слънцето беше в знак Стрелец и ни донесе позитивизъм, ентусиазъм и лекота. Сега дойде момента, в който можем да си направим равносметка за постигнатото. Козирог носи усещането за край, край на това, което не ни носи стабилност и сигурност и разбира се след всеки край идва време за началото – вярата и надеждата за новата година. Това време е началото на нещо ново и вълнуващо.

✨Козирог е земен, кардинален знак. Негов управител е планетата на кармата Сатурн, който се управлява от богът на времето – Кронос. Ето защо и знак Козирог ни учи да ценим времето си и да не го разпиляваме напразно. Козирог е дисциплина, воля, структура и целеустременост. Той е много справедлив и ни учи, че ако сме последователни, мъдри и подхождаме зряло, то ще имаме големи резултати. Но Козирог уважава йерархията и знае, че за да стигне до върха са нужни бавни и сигурни крачки, нужно е постоянство. Затова и Козирог никога не се отказва, дори и да има трудности.

✨Това е знакът свързан със социалния образ, не случайно управлява най-високата точка в астрологията – 10 дом или МЦ (Медиум цели). Това е домът на кариерата и кариерното израстване. За един Козирог е много важен социалния статус и мястото, което заема в обществото. За него е важно да се чувства успешен, да вижда резултатите от това, което прави и най-важното да е полезен. Това прави всеки Козирог истински щастлив. Той е стабилност и упорита работа, затова и успява да успешен в това, което прави.

✨В началото на годината ще усещаме силно подкрепа от земната енергия на Козирог, тъй като в този знак са Меркурий, Венера и Плутон. Хармоничен аспект Слънцето ще има и с планетата на резките промени Уран, което ще ни донесе нови идеи, желания и мечти. Но не бързайте да очаквате резултати, тъй като Меркурий ще бъде ретрограден до 18-ти януари 2023. По скоро планувайте, организирайте и разпределяйте.

✨Вижте в кой дом имате знак Козирог в наталната си карта и това и ще бъде сферата, която ще активира транзита на Слънцето, споделете ми в коментар. Ако имате и лични планети в знак Козирог като Венера, Меркурий, Марс или Луна, Асцендент ще усетите още по-силно транзита.

🎂Честит рожден ден на всички Козирози и Честит нов солар! Може да се свържете с мен за консултация, ако искате да разберете какво да очаквате от новата си соларна година.