Венера и Меркурий в Козирог♑️

Днес 10-ти декември планетата на любовта и хармонията Венера навлиза в знак Козирог до 2ри януари 2023 година. А малко преди това, от 7-ми декември Меркурий също навлезе в строгия, кардинален знак Козирог и ще остане по-дълго от обичайно чак до 11-ти февруари, заради ретроградния си период между 29-ти декември и 18-ти януари 2023 година.

✨До скоро и двете планети бяха в лекия и приключенски дух на знак Стрелец. Енергията на този знак ни беше заразила с позитивизъм , безгрижност, флирт и вълнения. Сега обаче е време за работа, структура и план. Козирог ще ни накара да се заземим и да няма излишно разпиляване на времето ни.

✨Знаете, че Меркурий свързваме с умът, мислите и комуникацията, сега в знак Козирог ще бъде много обран, логичен, практичен. Тук той знае какво иска и как да го постигне. По отношение на любовта и взаимоотношенията пък Венера ще бъде доста внимателна и предпазлива. В този знак тя държи на трайната и стабилна връзка, която ще устои на изпитанията във времето.

✨Периодът е подходящ за осъществяване на бизнес проекти или разговори с шефове за вашето професионално развитие, имайте предвид все пак че до 13-ти януари продължава транзита на ретроградния Марс, което може да забави резултатите и да изисква повече време и усилия за изпълнение на плановете ни. Да не забравяме и ретроградния период на Меркурий, за който ще има отделна статия, така че какво най-хубаво можем да направим – разбира се да си поставим новите цели и ясен план как да ги постигнем през следващата година.

✨Освен Венера, Меркурий и Плутон в Козирог на 21-ви декември и Слънцето ще навлезе в този знак и ще посрещнем Зимното Слънцестоене – мощен космически портал, в който ако наистина искаме нещо и положим усилия да го реализираме, то ще получим помощта на Вселената със сигурност.

✨Важен период ще бъде и края на месеца между 28-ми и 31-ви декември, когато Меркурий и Венера ще бъдат в съвпад точно на 29-ти, когато Меркурий става ретрограден. По това време хора от миналото се появяват в нова светлина и е възможна промяна към по-добро. Марс, както казахме е ретрограден и всички тези астрологични събития ще имат мощен ефект на промяна, тъй като и Плутон се намира в последните градуси на Козирог, което допълнително ще подсили трансформацията, която ще ни подготви за новата година.

✨Ще трябва да бъдем отговорни и да подходим зряло през периода.

✨Вижте в кой дом при вас е знак Козирог и ми напишете в коментар, това ще са и сферите, който ще засегнат Венера и Меркурий. А ако имате и лични планети или Луна, Асцендент ще усетите още по-силно влиянието им.
Ако искате да разберете повече за предстоящата година може да си запишете и час за Годишен хороскоп.