Ретрограден Марс

Днес 31-ви октомври планетата на движението Марс преминава в ретроградно движение и ще продължи до 23-ти януари 2023 между градусите 25 и 8 на знак Близнаци♊️. Марс става ретрограден на всеки две години.

💫Марс е нашият вътрешен воин. Той е действие, активност, енергия. Положението на планетата в наталната ни карта показва как изпълняваме плановете си, как постигаме целите си, как изграждаме отношения, както и сексуалната ни енергия. В мъжката карта показва каква енергия носи мъжът и как я проявява, а в женската карта символизира нашия идеал за партньор.

💫Тъй като Марс ни дава енергия, сега в ретроградната си фаза той ще забави своя потенциал и ще стане по-смирен, през този период физическата активност ще е намалена. Време е за размисъл, преди да предприемем да действаме. Ще има важни съдбовни събития и на дневен ред ще се появят отново повтарящи се теми, на които ще трябва да обърнем внимание. Знак Близнаци ще насочи внимание към интелектуалните сфери на дейност и науката, областта на комуникацията, общуването, срещи със стари познати и пътувания до места, на който сме били, но ще искаме да посетим отново. Също така, ако е имало курсове или обучения, на които сте искали да се запишете периода е много благоприятен за учене и личностно развитие.

💫През този период ще имаме възможност да разрешим стари конфликти, ще бъдем по-гъвкави и няма да бързаме. Енергията на ретроградния Марс в Близнаци ще създаде лека атмосфера, но и ще ни е по-трудно да бъдем съсредоточени и последователни. Ще има повече приказки, отколкото действия. Любопитството ще се увеличава, ще се захващаме с различни неща и следователно може да има доста незавършени проекти. Имайте предвид, че всички започнати проекти през този период ще се развиват бавно.

💫Между 21-и ноември и 8-и декември ретроградния Марс ще има хармоничен аспект със Сатурн, което е благоприятен индикатор за завършване на започнатото. Ще имаме напредък по проекти и дейности, който са започнати по-рано и имат положена основа. Ще можем да превърнем дългосрочните си планове в реалност.

За всички, който имат ретрограден Марс в наталната си карта периодът ще е продуктивен. Те са свикнали с неговата енергия и могат да очакват повече активност по важни въпроси.

Проверете в наталната си карта през кой дом ще премине при вас ретроградния Марс в Близнаци, това ще е и сферата, която ще засегне при вас. Напишете ми в коментар.