Слънце във Везни♎️

Есенно равноденствие

На 23-ти септември Слънцето навлиза във въздушния знак на Везни и ще остане в него до 22-ри октомври.

✨Това е специален, магичен ден, защото настъпва Есенното равноденствие🌞, това е когато продължителността на деня и нощта са еднакви. На този ден Слънцето навлиза в знак Везни точно в 04:04 часа. Символиката на Везни е равновесие, баланс и хармония. Управител на знак Везни е планетата Венера.

✨В древността хората са празнували есенното равноденствие, знаейки, че промените в природата съответстват и на промените вътре в нас. Празникът символизира реколтата и хармонията в природата. Това магическо време се случва само веднъж в годината и е време да се подготвим за зимните дни. Време е за вътрешен баланс и да държим светлината в себе си. Благодарете за това, което имате.

✨Везни е въздушен, кардинален знак. Това е единствения астрологичен знак, който е предмет. Символ на справедливостта. Те винаги претеглят всяка страна на проблема, което обаче води до трудно взимане на решение, тъй като е много трудно всички да бъдат доволни. Везни е социален знак, винаги готов да сподели опита си с другите и лесно създават приятелства.

✨Това е един от най-важните знаци в астрологията, тъй като е огледален. Везни свързваме с партньорството, той отразява истината, а ние често отбягваме да погледнем в нея/ себе си. Затова и избора на партньор е от изключителна важност. Това е знак, които има слабо его, за да може да се свързва с другите и да приема чуждата гледна точка.

✨Слънцето във Везни ще се срещне и с ретроградния Меркурий в периода 22,23 и 24-ти, този съвпад ще постави фокуса върху вашето мислене и комуникация. Ще бъде натоварено време със срещи, преговори, кореспонденция, не е изключено да разберете важна информация, която да ви помогне да завършите проекти и да вземете важни решения.

✨В периода 23-ти и 29-ти септември Слънцето ще бъде в нехармоничен аспект (опозиция) с Юпитер, внимавайте да не преувеличавате и драматизирате в този период. Но може да получите добри резултати от предишни дела или ситуации и хора, наблюдавайте какви истини ще се разкрият пред вас.

✨След 1-ви октомври Слънцето ще се движи в съвпад с Венерa, която до края ще бъде до него и ще носи красота, хармония и любов. А между 7-ми и 12-ти октомври ще имаме положителен аспект със Сатурн. Това ще ни погнем да погледнем по нов начин темите, които ни вълнуват. Периода е продуктивен за срещи и преговори. А между 14-ти и 20-ти октомври Слънцето и Венера ще имат и положителен аспект с Марс, което е прекрасно време за писане, пътувания и общуване.

Напишете ми в коментар през кой дом ще премине при вас Слънцето във Везни.

Честит рожден ден на всички и честит нов солар.