Ретрограден Меркурий ☿

На 10-ти септември започва ретроградната фаза на ретроградния Меркурий и ще продължи до 2ри октомври. Меркурий ще бъде ретрограден между 8-мия градус на знак Везни♎️ и 24-тия на знак Дева♍️. Това е третия ретрограден период на планетата за тази година, предстои ни и още един в края на годината.

✨Като цяло ретроградната фаза на Меркурий се свързва с комуникация, информация, техника, закъснения при пътувания, изгубени вещи. Този период ще ни даде доза импулсивност, прибързаност и склонност да казваме повече от колкото трябва. Ретроградния Меркурий обикновено внася объркване, което може да доведе до безпокойство, несъгласие, спорове, повреди в техниката, да ни липсва информация или важни подробности да не бъдат налични.

✨До 24-ти септември Меркурий ще бъде ретрограден във Везни♎️. Това е знак, които свързваме с партньорствата и взаимоотношенията, така че е добре през периода да помислите за подобрение на вече съществуващи бизнес и лични отношения. Ако можете избягвайте подписване, сключване на договори, но ако все пак ви се наложи, проверявайте информацията внимателно. Най-добре би било да преподписвате или прегледате, преправите вече съществуващи договорни отношения или пък да внесете някоя нова клауза във ваша полза. Меркурий във Везни ще направи два важни аспекта – хармоничен с Марс и нехармоничен с Юпитер. Аспектът с Марс ще донесе бърза мисъл и желание за краен резултат, това може да ни накара да поемем повече рискове и да бъдем по смели в плановете си. Доверете се на мислите си и идеите, които ви идват. Опозицията на Юпитер с Меркурий може да ни донесе големи планове, но ще трябва да бъдете реалисти и да не се захващате с повече проекти, отколкото можете да поемете. Външни обстоятелства могат да ни накарат да видим истината, дали сме взели правилните решения и ако не сме, да преосмислим.

✨До 2-ри октомври Меркурий ще бъде ретрограден в знак Дева♍️. Това е знак, които свързваме с работата си в ежедневно битов план, здравето, реда, отговорностите, рутината. Времето е подходящо за почистване и повече ред в дома и на работното място, ремонтни дейности също биха били успешни. Помислете за времето си и как го използвате, в този период ще можете да направите много по-добра организация и да премахнете излишното. Премахнете лоши навици от ежедневието си, направете най-доброто за себе си – отидете на преглед или си пуснете изследвания, които отдавна отлагате. Погрижете се за здравето си. Ретроградния Меркурий в Дева ще направи положителен аспект с Плутон. Тази енергия говори за възможност за една дълбока вътрешна трансформация в начина на мислене. Ще можем да разпознаем наше поведение или модел и да ги променим. Промяна и освобождаване от това, което вече не ни служи и да преминем към по-здравословни мисловни модели. Можем да видим, че има и други алтернативни начини.

✨ Важно е да знаем, че този период е добре да използваме за довършване на започнати дела и проекти или за предоговаряне. Давайте си повече време, не бързайте във взимането на решения. А за хората с ретрограден Меркурий в наталната си карта, това ще бъде продуктивен период и мигат да получат раздвижване в делата по важни въпроси.
Целта на ретроградния Меркурий е да ни накара да се обърнем назад и да довършим онова, което не сме успели или пък да поправим това, което сме направили неправилно.

Вижте в наталната си карта къде попадат знаците Везни и Дева и ще разберете през кой домове ще премине ретроградния Меркурий и сферите, който ще засегне. Напишете ми в коментар.