Марс в Близнаци♊️

Днес на 20-ти август планетата на действието Марс ♂ преминава в знак Близнаци и ще остане в него чак до 24-ти март 2023 година. Дългият му престой във въздушния знак се дължи на ретроградния му период между 30-ти октомври и 15-ти януари 2023 г. Обикновено Марс преминава през всеки зодиакален знак за около месец и половина, два и на всеки две години става ретрограден за около два месеца и половина.

✨През последните два месеца Марс беше в знак Телец и ни накара да търсим повече комфорт, красота и удоволствия в ежедневието си, енергията беше по-бавна, бяхме последователни търпеливи в действията си. Сега осезаемо ще усетим разликата. Време е за движение, контакти, свързване, общуване. Марс в Близнаци е любопитен търсещ.

✨Марс ♂ е сила, привличане, енергия, воля. Това е планетата, която ни кара да се движим напред и ни помага да постигаме целите си. В наталната ни карта, той показва как действаме, както способността да защитаваме позицията си. В себе си Марс съдържа огромен запазас от физическа сила, дори агресия. Освен това в наталната карта на жените Марс характеризира образа на мъжът, които я привлича.

✨Марс в Близнаци ♊️– първия въздушен знак, има променливи качества, характеризира интелектуалните качества в човек и обхваща всички области свързани с комуникации, медии, търговия. Тук Марс се чувства удобно и ще допринесе за развитието на бизнеса, ще ни направи по-възприемчиви към информацията и по-мобилни. Ще повиши активността, дори агресията в ума ни, ще бъдем находчиви, тук Марс в Близнаци дава острота на мисълта и дори са възможни повече спорове. Но при всички случай ще търсим повече контакти, свързване с другите и комуникация.

✨В периода 15ти септември и 1ви октомври Марс ще има аспект с мъдрия и строг Сатурн. Ще имаме възможност да проявим повече търпение, дисциплина и последователност в делата си. Този аспект ще спре иначе прибързания Марс в Близнаци и ще укроти буйния му нрав, което ще ни помогне да имаме добри резултати и дори да се справим със задачите на няколко различни места, ако имаме повече ангажименти. По това време Меркурий ще бъде ретрограден и ще направи нехармоничен аспект с Марс, което може да ни постави в неудобни ситуации, затова споделяйте по-малко и действайте повече. Не влизайте в излишни спорове. В този период може да получите добри идеи и прозрения, но не е подходящо за старт на нови проекти.

✨А в периода 23-и септември и 15-и октомври, планетата Нептун ще има нехармоничен аспект Марс, но това ще засили интуицията ни – вслушвайте се в нея.

✨Вижте при вас в кой дом ще премине Марс в Близнаци и ми напишете в коментар, а ако имате и лични планети като – Луна, Венера, Меркурий или Марс в този знак ще усетите още по-силно влиянието му и ще засегне повече теми при вас.