Меркурий в Дева ☿

Днес 4-ти август планетата на комуникациите Меркурий навлезе в знак Дева♍️ и ще остане в него до 26-ти август.

✨Както знаем Меркурий е планетата на мисълта и разума, както и на всички сфери свързани с комуникацията. Също така символизира интелектуалния импулс и начин на изразяване или възможността ни за разсъждаване и комуникация. Управлява словото, говоренето, писането и пътуванията.

✨Меркурий в рождения хороскоп показва умствената нагласа на човека, как работи умът, както и начинът, по който възприемаме и обработваме информацията. До скоро Меркурий се намираше в огнения знак Лъв♌️ и ни донесе настроение, позитивизъм и повече развлечения. Сега ще е време да внесем малко ред в живота, мислите и чувствата си.

Как ще усещаме земната енергия на знак дева?

В този знак той ще ни даде мотивация и концентрация да подредим делата си и да свършим важните неща. Както и да подредим и вкараме ред в мислите си и да решим логично, без излишен драматизъм проблемите си. В този период земната енергия ще ни помогне да можем по-добре да подредим ежедневието си и да направим живота си по-интересен, а работата по-полезна. Основния акцент ще бъде да приключим текущите си дела, лесно ще общуваме, въпреки разгара а летния период може да кажем, че работата ще върви добре и ще имаме благоприятни възможности за развитие. Транзитът на Меркурий в Дева благоприятства полезни запознанства, създаване на нови социални връзки и реализиране на планове. Земната енергия дава на ума благоразумие, способност да се задържа върху постигането на резултати, да прониква на дълбоко в нещата и проблемите. Това е времето за получаване на практически резултати, награди за свършената работа.

✨Ще имаме и хармоничен аспект с Уран в Телец, което ще засилва интереса към комуникацията и обмяната на опит, помага за установяване на необходимите връзки, намиране на точното ни място и извличане на практическа полза от постъпващата информация.

✨Плутон в Козирог също ще има хармоничен аспект към Меркурий, което ще ни помогне да променим гледната си точка и да проникнем по-надълбоко в същността на нещата, така че уверено, стъпка по стъпка вървете напред.

✨С Нептун в Риби Меркурий ще има нехармоничен аспект, които ще ни накара да видим реално фактите, както и да бъдем логични, колкото и да не ни се иска да махнем розовите очила. Понякога нещата не са такива, каквито ни се иска, но пък може да се справим по-добре, ако послушаме повече разума си в този период.

Напишете ми в коментар кой дом в наталната ви карта е в знак Дева и ще видите кои сфери ще засегне транзита на Меркурий, ако пък имате лични планети в този знак, Меркурий ще засегне допълнително още теми.