Меркурий в Лъв♌️

Днес 19-ти юли планетата на комуникациите Меркурий ☿ навлиза в бляскавия знак Лъв и ще остане тук до 3-ти Август.

✨Меркурий управлява мисълта и всички сфери свързани с комуникацията и обмен на информация. До скоро Меркурий се беше настанил в емоционалния и емпатичен знак Рак♋️, през този период бяхме обърнати повече към вътрешния си свят и чувствата. Сега обаче е време за промяна в енергията – повече забавления, усмивки и положителни емоции. Време е да заблестим и да се впуснем в приключения.

Как ще усещаме огнената енергия на знак Лъв?

Тук Меркурий е сърдечен, той мисли със сърцето си. Разговорлив и оптимист, понякога драматичен, но пък идеалист, тук той ще ни даде творчески импулс и ще засили креативността ни. През този период общуването ще се активира и дори можем да станем по красноречиви и завладяващи с разказите си, дори жестикулиращи. Възможно е да се окажем в центъра на вниманието, което може и да ни хареса повече от обикновено. Време е за пътувания и развлечения, Меркурий в Лъв ще повдигне настроението ни. От 19 юли до 4 август е благоприятно време за разговори за любов, романтика, споделяне на преживяванията и признания за чувствата ви. В този период ще бъдем склонни да мислим и анализираме повече чувствата си, а и перспективите за взаимоотношения. Може да решим много проблеми през този период, именно защото ще станат видими и скритото ще излезе на повърхността.

✨До 24-ти юли Меркурий ще бъде в хармоничен аспект с Юпитер в Овен, което ще засили още повече позитивната му страна и ще имаме още повече ентусиазъм, вдъхновение и идеи в личен и делови аспект. Положителната вътрешна нагласа и вярата в по-светло бъдеще ще ни помогнат в преодоляването на всички трудности.


✨Между 25-ти и 29-ти юли ще има нехармоничен аспект с Уран в Телец, затова в този период бъдете по въздържани, избягвайте споровете и ако плановете се объркат, то така е трябвало да стане. Не бъдете нетърпеливи. По скоро се огледайте какви нови възможности се отварят пред вас.

✨А в периода 28-ми юли и 1ви август ще има и нехармоничен аспект със Сатурн във Водолей. Възможно е да изпитаме напрежение в този период, но се опитайте да подредите по приоритет задачите си и си дайте нужната почивка.

През кой дом ще премине при вас Меркурий, напишете ми в коментар.