Ретрограден Нептун в знак Риби♓️

От 28-ми юни започна ретроградната фаза на магичната планета Нептун и ще продължи до 4ти декември между градусите 25 и 22 на знак Риби.

✨Планетата Нептун ꈎ управлява знак Риби и тук в собствения си знак символизира сила, която е изцяло извън нашия контрол, защото тя е извън разума и логиката. Тя е усещане, интуиция и олицетворява висшето съзнание.

✨Ретроградния Нептун ни дава възможност да следваме интуицията си и да превърнем мечтите си в реалност, да знаем какво искаме и какво трябва да направим, за да го реализираме. Обикновено този период свързваме с премахването на илюзиите, мечтите и фалшивите реалности, които замъгляват съзнанието ни. Време е да махнем розовите очила и да погледнем реално на ситуациите.

✨Всяка година приблизително за около 160 дни Нептун е в ретроградно движение. В този период той иска да изчистим страховете и тревогите като премахне илюзиите и унищожи онзи фантастичен свят и ни покаже онази сурова реалност, която така умело сме избягвали. Може би сме се заблуждавали за истинската любов, за перспективите в кариерата или финансовото си състояние – колкото повече сме били в заблуди, толкова и по-драматично ще ни изглежда реалността.

✨Истината за реалността е винаги доста болезнена, особено когато бягаме от нея чрез различни пристрастявания като алкохол, наркотици, работа. Нашите самозаблуди сега ще излязат на повърхността и ще осъзнаем, че ние сами се навиваме и заблуждаваме в тази област от живота си, през която ще преминава ретроградния Нептун и всъщност ще осъзнаем, че сами се вкарваме в самозаблуди.

✨Времето е идеално за духовно развитие и осъзнаване. Някакво събитие би могло да се върне в живота ни отново и чрез болката да ни припомни за нещо, от което се опитваме да избягаме, но всъщност е време да решим и да спрем да бягаме от него, от болката. Всичко свързано с духовни практики, йога, медитации, таро, астрология и детокс ще ни помогне да минем през този период.

✨Най-силно ще усетят влиянието му хората, на които Нептун прави аспекти с лични планети или имат Асцендент, Слънце и Луна между 25тия и 22рия градус на знак Риби.
Напишете ми в коментар през кой дом преминава Нептун в Риби при вас.

✨Свържете се със Висшия си Аз и слушайте интуицията си, така ще може да извлече максимално ползи от периода и да погледнете по ясно и реалистично на себе си, което да доведе до едно силно емоционално и духовно израстване.