Венера в Близнаци♊️

Днес на 23ти юни планетата на любовта и красотата Венера♀преминава в знак Близнаци и ще остане тук до 18 юли.

💫Венера е планетата на любовта, брака и партньорството. Също така на красотата и добрият вкус, чара, баланса и хармонията, изкуството. Свързваме я още с финансите и собствеността. Венера влияе на емоционалните връзки и показва какво харесваме и качествата, които ценим у другите и какво стимулира интереса ни. В наталната ни карта сочи как обичаме и как се свързваме с другите.

💫До скоро Венера беше на трон (в най-силната си позиция) в знак Телец и ни даде чувство за стабилност, силно чувство за естетика, много чувствена и нежна със своята земна природа ни показа как да бъдем в хармония и спокойствие. Сега обаче енергията се сменя с въздушната енергия на знак Близнаци и ще ни покаже как да общуваме и да се свързваме с другите.

💫Тук Венера е обективна и логична, което ще ни помогне да разгледаме иначе сложни теми без емоционално изкривяване, тъй като Венера в Близнаци е с леко сърце и едновременно емоционално обективна. Тя обича повече интелектуалната стимулация отколкото романтиката. В същото време е безгрижна и не обича да се обвързва. Не обича да стои на едно място за дълго време и обича да флиртува, не е изненадващо, че Венера в Близнаци е контактна и задължително трябва да има разнообразие.

💫В периода 23-ти до 5ти юли ще бъдат интересни дни, в които ще бъдем отворени и готови за повече контакти, ще бъдем по-леки и освободени от тревоги и работа. В любовните отношения на преден план ще излезе страстта и ще се радваме на повече пътувания. Особено лесно ще се завързват контакти на път. На 1ви юли Венера ще се свърже с неподвижната звезда, смятана за една от четирите „кралски“ звезди Алдебаран, това ще ни даде изключителна енергия и ще засили умствената дейност, както и красноречието.

💫На 13 юли Венера ще има хармоничен аспект със Сатурн във Водолей и тук ще имаме възможност да подредим живота си по нов начин, да изоставим старите и неработещи правила и да променим възгледите си за това какво харесваме и не харесваме, какво е възможно и какво не е. В любовен аспект можем да бъдем по-балансирани, което ще помогне, ако трябва да обсъждаме важни въпроси.

💫На 14 юли ще имаме напрегнат аспект с Нептун в Риби, което може да ни даде завишени очаквания и несъответствие между действителността и желанието ни. Също така около този ден са възможни неочаквани срещи със стара любов или новини около партньора ви.

Напишете ми в коментар кой дом в наталната ви карта е знак Близнаци и ще видите кои сфери ще засегне транзита на Венера, ако пък имате лични планети в този знак, Венера ще засегне допълнително още теми.