Ретрограден Сатурн♄

От днес 5 юни започва ретроградното движение на планетата учител Сатурн и ще продължи до 23 октомври между градусите 25 и 18 на знак Водолей♒️.

✨Сатурн ♄ е познат като планетата учител и той изисква от нас добре да учим уроците си. Той ни преподава урок след урок и след това ни проверява дали добре сме го усвоили . Сатурн е много важен, защото чрез неговите уроци ние растем, узряваме и се развиваме в по-добрата си версия. Ако се съпротивляваме уроците ще са по-трудни, но ако учим добре Сатурн заслужено ще ни награди.

✨Когато една планета е ретроградна, енергията се обръща навътре към нас самите или идва момент, в който ние започваме да работим повече за овладяването на тази енергия. А дома през, който ще премине ретроградния Сатурн ще бъде сферата и темите, на които ще трябва да обърнем внимание.

✨В гръцката митология Сатурн се изобразява и като Кронос – богът на времето. Така, че в този период времето за нас ще придобие ново значение и ще можем да направим една равносметка къде и как искаме да го използваме. В ретроградния период няма нищо страшно или притеснително дори напротив, това е време за поправка и нов поглед върху ситуацията. Възможно е сега нещата да се объркат още повече и да ни е трудно да преценим ситуацията, но точно сега е нужно да я погледнем по нов начин и да извлечем урока за нас. Урок, които ще бъде много важен за нашето развитие.

✨Нужно е да преразгледаме начина си на действие, да видим цялото и общата картина, дори да погледнем по нетрадиционен начин ситуациите. Да, нещата могат да се объркат, дори едни и същи ситуации да се преповторят, но това е само защото Сатурн иска да покаже, че ситуацията не може да продължи както до сега и е необходима промяна и нов поглед, нов подход от наша страна.

✨Ретроградната фаза на Сатурн ще покаже и колко отговорни сме били в миналото и ако не сме били ще иска да ни научи именно на това – да бъдем отговорни за действията си. Сатурн ще покаже кой модел вече не работи за нас и е време да поправим, подобрим.

✨Уроците, които ще научите могат да бъдат трудни, но ще бъдат много ценни.
Ретроградния период може да ни даде шанс именно да признаем и намерим решение на проблема. Нещата ще излязат толкова извън контрол и ще има такива събития, че ще се наложи да се справим. Бъдете готови да изпитате страх, но и да имате шанса именно да се преборите с него.

Напишете ми в коментар през кой дом преминава Сатурн във Водолей при вас, ако имате важни точки или лични планети в тези градуси на ретрограден Сатурн ще усетите по-силно влиянието му. А за хората родени с ретрограден Сатурн, това ще е един по-лек период.