Край на ретроградния Меркурий

Днес на 3-ти юни с усмивка може да кажем „Довиждане“ на ретроградния Меркурий. От днес той спокойно ще продължи движението си през знак Телец♉️.

✨Напомням, че ретроградната му фаза започна на 10ти Май между градусите 4 в Близнаци и 26 в Телец. Ретроградния Меркурий обикновено свързваме с нервно напрежение, комуникационни проблеми, повреди в техниката или разногласия.

✨Време е да се отпуснем и да оставим всичко да си дойде на мястото. Вече ще може да видим резултати от труда си. Действайте смело към:

  • Подписване на договори, сделки и документи;
  • Закупуване на техника, автомобил и др.;
  • Проведете важните разговори – комуникацията и мислите ни ще бъдат много по-ясни;

✨До 14 юни Меркурий ще бъде в знак Телец♉️. В този знак Меркурий стои удобно и размишлява на спокойствие, тук той винаги е подготвен и убеден в идеите си. Очаквайте добри развръзки в професионален план. Време е за движение, срещи и разговори. След ретроградния период е хубаво да направи равносметка и да видим какво е важно за нас.

✨А в периода 14 юни – 5 юли Меркурий ще пътува в знак Близнаци, това е неговия управител, така че тук той се чувства много добре. Пълен с идеи, информация, бърз и подвижен. Тук Меркурий е общителен , любознателен и иска да знае всичко. Използвайте периода за учене, курсове и пътувания. В същият период ще има и нехармоничен аспект с Нептун в Риби, така че имайте предвид и внимавайте да не изпаднете в ситуации на заблуди. Слушайте интуицията си, тя няма да ви подведе.

Следващия ретрограден Меркурий ще бъде в периода 10 септември до 2 октомври, така че до тогава имаме време.

Наслаждавайте се на летните месеци и се отдайте на срещи и забавления.