Слънце в Близнаци♊️

На 21ви май Слънцето навлиза в знак Близнаци♊️ и ще остане тук до 21ви юни.

✨Слънцето е нашия Aз, воля и съзидателност, а в митологичния си смисъл представя извора и безкрайния ресурс на Вселената. Нашия слънчев знак е нашето съзнание и пътя на душата. До скоро в знак Телец бяхме здраво стъпили на земята, упорито и търпеливо следвахме целите си, а сега е време за движение, комуникация и много срещи.

✨Въздушен, подвижен знак Близнаци свързваме с умът – той винаги иска нови познания, любопитни и винаги търсещи, това е знак, който е вечно в движение. Не случайно негов управител е планетата Меркурий. Трябва да отбележим обаче, че не задълбават излишно да търсят точно смисъла, а по скоро идеите сами по себе си. Те са забавни, остроумни, духовити и гъвкави, за тях е лесно да се адаптират. Обичат разнообразието и имат нужда от нови и нови неща, които да им се случват и най-вече да усещат, че има движение, че нещо се случва. Усещат ли застой в нещо бързо предприемат промени.

✨Символът на Близнаците представя двойствената същност на човешката природа – тяло и душа. Те живеят в настоящето, може би това е знакът, който най много цени настоящето – тук и сега. Винаги с тях е приятно и весело именно, защото знаят как да се насладят на сегашния момент и още нещо те винаги остават в душата си деца. А това е ясен знак, че няма как да бъдат лоши. Те са тук да ни напомнят, че нищо не е крайно и винаги има и друг начин и друга възможност. Всъщност това е и тяхната сила, винаги да виждат хилядите възможности пред тях.

Какво да очакваме от този период?


Ще бъдем насочени към общуване и свързване с другите. Близнаци управлява сезона на най-голям растеж и развитие, когато жизнените процеси са особено динамични. Със сигурност е дошло времето за повече забавления, купони, срещи с приятели и разбира се разнообразие. Също така е време за интелектуален подем. Ще се стремим към повече знания или поне към повече информация. Ето защо периодът е благоприятен за учене, за изпити или за защити на дипломни работи. На 23 май Слънцето ще има хармоничен аспект (секстил) с Юпитер и ще ни донесе оптимизъм, щастие и късмет. Няма значение дали вярвате в късмета или не, този аспект ще ви покаже, че е идеално време за постигане на целите ни. В периода 11-ти и 19-ти юни Слънцето ще бъде в хармоничен аспект (тригон) със Сатурн, това е време, в което ще имаме успехи при провеждане на срещи, разговори и може да видим резултати при започнати вече преговори.

Честит Рожден ден и честит нов солар на всички Близнаци!