Пълнолуние в Скорпион и пълно Лунно затъмнение

На 16-ти май в 07:14 часа ще настъпи Пълнолуние на 25 градуса в знак Скорпион♏️ съпроводено с Лунно затъмнение. Това явление ще се наблюдава в Южна/Западна Европа, Южна/Западна Азия, Африка, Северна и Южна Америка, Тихия океан, Атлантическия океан, Индийския океан и Антарктида, за съжаления няма да можем да го наблюдаваме от България.

💫Самото Пълнолуние знаете, че се свързва с приключване и кулминация, завършване на нещо важно – идея, проект или връзка. А Лунното затъмнение носи идеята да внесем ред около себе си и повече яснота. Лунните затъмнения символизират съдбовни събития – бързо и интензивно пренасочване на нашия път. Те отбелязват повратни точки, завършване на нещо и важни постижения. В дните около 16-ти май е възможно да бъдем по-емоционални или да изпитваме дискомфорт, затова и не взимайте крайни решения.

💫Това Пълнолуние е едно от най-силните за годината и засяга оста Скорпион-Телец, оста на притежанията. Това са както личните ни качества, така и материалните ресурси, с които разполагаме, както и парите – нашите и чуждите. Скорпионът свързваме с промяната и трансформацията, той премахва всичко, което вече е мъртво и няма място в живота ни, точно това и трябва да направим сега.

💫Това Пълнолуние ще бъде с напрегнат аспект със Сатурн и ще постави темата за поемане на отговорност и справяне със страховете ни. Време е да имаме повече търпение, решителност и емоционална зрялост, време е да пуснем контрола. Имаме и хармоничен аспект (тригон) към Марс и Нептун, така че със смелост и борбен дух ще можем да се изправим срещу проблемите.

💫Емоциите ще достигнат своя връх при лунното затъмнение, имайте го предвид и го използвайте по позитивен начин, нека цялата тази емоционалност и интуиция да помогне за преодоляване на всякакви предизвикателства в отношенията. Ако се разпокъсвате между работата и дома или от това, от което се нуждаете срещу това, което искате ще усетите външен натиск за промяна и трансформация на ситуацията. Нека подсъзнанието да ни помогне да погледнем по безпристрастно върху личните ни взаимоотношения и да видим ясно какво причинява дисхармония. Лунното затъмнение ще ни помогне буквално да нулираме емоциите и да изчистим емоционалния багаж, който ни тежи.

Времето е подходящо за диети и пречистване на организма, както и почистване на дома, изчистване на стари неща, така че изхвърляйте и се освобождавайте смело от всичко.