Ретрограден Меркурий в Близнаци и Телец

Днес 10-ти май настъпва втория от началото на тази година ретрограден Меркурий ☿ и ще продължи до 3-ти юни. Този път ще забави ход в знаците Близнаци♊️ на 4 градуса и Телец♉️ на 26 градуса.

✨Готови ли сте за периода? Тази година ще имаме четири ретроградни периода, напомням, че първият беше началото на годината.

Меркурий ☿ управлява мисълта и всички сфери свързани с комуникацията, така че обикновено, когато е ретрограден се свързва именно с комуникационни проблеми, технологични повреди, нервност и личностни разногласия. Не забравяйте, че за хората родени с ретрограден Меркурий, всичко това не важи, напротив за тях ще бъде по-лек период.

За какво е добре да внимаваме през периода?

✨Ретроградния Меркурий може да донесе не толкова приятни новини, както и да забави или ограничи комуникацията, мисълта ни и пътуванията, което да доведе до спорове и несъгласие. Транспортът ще бъде засегнат, така че бъдете внимателни с коли, техника и се пазете от загуба на вещи, предмети. Не е желателно да започвате нови бизнес проекти или преговори, тъй като може да липсват важни подробности и да бъдете подведени. Не бързайте да взимате решения през периода.

✨Разбира се има и положителни страни като например да си спомните неща от миналото, да срещнете неочаквано хора от миналото. И сега веднага ще кажете, да не срещна бившия си или някой с когото отношенията не са добри, но ако това се случи помислете как можете да реагирате по нов начин и какво можете да научите от отношенията си с този човек. Периода е много добър за изясняване и изчистване на стари недоразумения.

Между 10-ти и 22-ри май Меркурий ще е ретрограден в знак Близнаци и ще ни даде възможност да изясним и поправим всички сфери, от които има нужда от диалог, повече разбиране и ще ни подкани да проведем отлагани разговори във времето, които да са много полезни. А между 23-ти и 3-ти юни ще се върне в знак Телец като ни донесе повече търпение и упоритост да довършим вече започнатите дела. Може да се възползвате от периода и да предоговорите вече съществуващи кредити или да говорите за повишение на заплатата си. Периода е удачен за предоговаряне. През този период Меркурий ще има хармоничен аспект с Плутон и нехармоничен със Сатурн, тези аспекти ще ни помогнат да видим реално ситуациите и да преценим кое е важно за нас и кое не е.

Не забравяйте, че целта на ретроградния Меркурий е да ни накара да се обърнем назад и да довършим онова, което не сме успели или пък да поправим това, което сме направили неправилно.

Вижте в наталната си карта къде попадат знаците Близнаци и Телец и ще разберете през кой домове ще премине ретроградния Меркурий и сферите, който ще засегне. Напишете ми в коментар.