Месечна прогноза Май

Настъпва един много любим месец, който предвещава много успехи за нас. Не бива обаче да се надяваме, че постиженията ще дойдат без усилията ни. За да постигнем резултати ще трябва да работим като инвестираме време и усилия, а и търпение.

💫На 11 май се случва едно от важните астрологични събития за годината – Юпитер влиза в Овен♈️ до 27 октомври, а от 29 юли, започва ретроградната му фаза и ще се върне отново в знак Риби. Намирайки се в знака на огнения Овен, Юпитер, който се управлява от Стрелец, ще се прояви широко и свободно, приканвайки ни да преживеем нещо непознато и да се отдадем на приключения.

💫От 10 май Меркурий става ретрограден, влиянието му може да се изрази в забавяния и нежелани обрати в сюжета. По-добре е да отложим началото на нови проекти. Добра идея е да се върнем към незавършени дела и да възобновим стари контакти.

💫На 16 май ни очаква пълно лунно затъмнение в знак Скорпион♏️. Въздействието му ще е доста противоречиво, тъй като се добавят негативни аспекти с оста на затъмнението със Сатурн във Водолей. Ето защо не се препоръчва да провеждаме важни събития, срещи или да правим големи покупки в дните около пълнолунието.

💫Слънцето е в Телец♉️ до 21 май и образува хармонични аспекти с Юпитер и Нептун в Риби, както и с Плутон в Козирог. Всичко това ще създаде стабилност, която ще повлияе положително на бизнес и семейните отношения. Работата по дългосрочни проекти ще бъде възнаградена. Активирани ще бъдат елементите земя и вода, което показва интерес към материалните и финансови теми, както и че ще бъдем по чувствителни, възприемчиви и със силна интуиция. След това Слънцето навлиза в знак Близнаци, където ще активира комуникацията, общуването и движението.

💫Влиянието на Юпитер и Нептун в Риби може да означава, че емоциите ще ни влияят повече от обикновено. Прекаления идеализъм и грешките в преценката могат да ни изиграят лоша шега. Може да се увлечем по спомени от миналото или страхове още от детството. Времето ще е много подходящо за изследване на емоционалните блокажи, освобождаване от гняв, вина и безпокойство чрез прошка и приемане.

💫Що се отнася до любовта и връзките Венера ще бъде в Овен♈️ от 2 май до 28 май, стимулирайки жаждата за приключения, флирт и романтика. Ще изразяваме себе си лесно и директно, показвайки творческата си страна. От друга страна е вероятно да има объркване между любов и приятелство или цената на любовта да бъде твърде висока. Бъдете внимателни, когато става въпрос за сайтове за запознанства и онлайн връзки.

💫До 25 май Марс, планетата на действието и страстта е в знак Риби, където образува връзка с Юпитер и Нептун, засилвайки влиянието си. Тази конфигурация дава твърде високи очаквания и предразполага към самозаблуди. Не е толкова лошо да следваш мечтите и да преоткриваш големите стремежи, но трябва да се намерят практични решения, за да ги реализираме. След това Марс влиза в знак Овен, в който ще се чувства изключително добре и ще ни донесе енергия и заряд да бъдем активни и успешни.

Пожелавам ви усмихнат и хармоничен месец.