Меркурий в Телец♉️

Днес на 11-ти април планетата на комуникацията Меркурий преминава в знак Телец до 30-ти април.

💫Както знаем Меркурий ☿ е планетата на мисълта и разума, както и на всички сфери свързани с комуникацията. Също така символизира интелектуалния импулс и начин на изразяване или възможността ни за разсъждаване и комуникация. Управлява словото, говоренето, мнението и писането.

💫Меркурий в рождения хороскоп показва умствената нагласа на човека, как работи умът, както и начинът, по който възприемаме и обработваме информацията. До скоро Меркурий се намираше в знак Овен и думите излизаха сами от устата ни, бяхме бързи и активни, но сега енергията ще се смени осезаемо като ще бъдем много по-умерени и методични.

Как ще усещаме земната енергия на знак Телец?

Ще бъдем готови да завършим всичко, което сме започнали, независимо колко усилия ни коства. Меркурий в Телец е винаги подготвен, както и убеден в идеите си, възгледите си. Това означава, че Меркурий в Телец не винаги слуша, но и защо да го прави, когато реши нещо трудно променя мнението си. Затова и през този период не се опитвайте да убеждавайте някого в каквото и да е било, всички до някъде ще станем инатливи. Също така няма да бъдем прибързани, а напротив много спокойно ще казваме това, което искаме – ясно и просто. В периода 15-ти и 19-ти април Меркурий ще бъде в съвпад с Уран в Телец възможно е да имаме проблясъци на прозрения, оригинални идеи, мисли , необичайни подходи и революционни начини за решаване на различни въпроси. А между 21-ви и 25-ти април ще има не толкова хармоничен аспект със Сатурн във Водолей и е възможно да усещаме нежелание за нищо и неспокойни, но нека не се отказваме, понякога трудностите идват, за да ни изпитат. Бъдете внимателни с информацията, възможно е тя да се окаже непълна, грешна или направо лъжлива. А в периода 25-ти и 30-ти април ще има положителен аспект с ретроградния Плутон в Козирог през този период могат да изплуват неща, които са били забравени или отлагани. Ще бъдем проницателни и ще се пробудят дълбоки познания, за които не сме и предполагали. Възможно е да осъзнаем, че е необходима промяна в някоя област от живота ни и да бъдем готови да действаме.

През кой дом ще премине при вас Меркурий в Телец, това ще е и сферата, която ще засегне – напишете ми в коментар.