Меркурий в Овен♈️

На 27-ми март планетата на комуникацията Меркурий навлиза в знак Овен и ще стане в него до 11-ти април, по-кратко от обичайния му едномесечен престой в знак.

Меркурий ☿ е планетата на мисълта и разума, както и на всички сфери свързани с комуникацията. Символизира интелектуалния импулс и начина на изразяване или възможността ни за разсъждаване и комуникация. До скоро Меркурий беше в знак Риби и комуникацията беше силно повлияна от емоциите, чувствата и интуицията, но сега ни очаква активна работа и желание за изява и развитие.

Как ще усещаме сега огнената енергия на знак Овен?

Бърз, пълен с енергия и с желание за активност Меркурий в Овен ще ни дари с активен ум. Време е да общуваме, да контактуваме и да изразяваме мнение. Той ще ни кара да бъдем директни, честни и понякога нетърпеливи, затова бъдете внимателни да не обидите или нараните някой. Възможно е да палим бързо, но и бързо ще ни минава. Меркурий в Овен иска да е винаги пръв, но внимавайте да не действате прибързано и да изпуснете искания резултат, обмисляйте добре нещата. Ще бъдем спонтанни и ще се хвърляме смело с главата напред пред предизвикателствата. Рискуваме обаче да кажем повече, отколкото трябва.
Слънцето също се намира в знак Овен, така че през този период също ще нараства скоростта на възприемане и преработване на информацията. В периода 8-ми – 11-ти април ще имаме предизвикателен аспект с Плутон в Козирог, възможно е плановете да търпят промени или да не получим очакваните резултати, но може би точно това е най-добрия вариант за нас и ще може да видим и други нови възможности пред нас.

През кой дом ще премине при вас Меркурий във Овен, напишете ми в коментар?