✨Честита Нова Астрологична година✨


Утре 20-ти Март е специален ден, в който настъпва Пролетното равноденствие и започва Новата Астрологична година. Денят започва да расте и Слънцето навлиза в знака на Овен♈️ и ще остане там до 19-ти aприл, поставяйки началото на нов 12- месечен зодиакален цикъл. Това е момент на символичното раждане, старт и ново начало. Не случайно миналата година избрах тази дата, за да създам Astro Guide и съм много благодарна на вас и на Вселената, че ме подкрепяте в това начинание. 💟

Пролетното равноденствие стартира процесите на обновление в природата и е основният импулс, който дава вдъхновение. Хората стават по-активни, гледат позитивно на света около тях. Продължителността на деня и нощта са еднакви, след което денят става по-дълъг от нощта. Естествените ритми се променят, има страхотна възможност да се очистите от негативната енергия, да подредите нещата в емоционалната и духовната сфера на живота, да оставите да се случат промени в живота ви и да се отворите за нов живот. Настъпва трансформация в енергиите – от емоцията, състраданието и милосърдието на знака на Риби към енергията на Овен изразена в нарастване на нашата импулсивност и готовност за действие.

💫Овен е първият знак на Зодиака и той води след себе си всички останали. Кардинален, огнен знак – наричат го „детето на зодиака“. Негов управител е планетата Марс, тя носи името на римския бог на войната и точно като не се страхува да отстоява себе си и да влиза в битки. Честен, директен Овен носи онзи заряд и енергия, която ни кара да действаме и да се борим за това, което искаме.
Свързваме го с пробуждането със смелостта да започнем от начало.

💫Овенът е роден водач и лидер, уверен в себе си той не се страхува да инициира. Обича да бъде първи. Надарен е със сила на мисълта и силна воля, това и му помага да осъществява идеите си. Много добре му се отразява спортът и физическите активности. Това на което трябва да се научи е търпение, както и да довършва нещата до край и може да постигне чудеса.

Как ще усещаме периода?

На всички нас Слънцето в Овен ще донесе повече енергия и желания да сбъдваме мечтите си. Ще станем по-самоуверени, решителни и ще се усили желанието да бъдем самостоятелни и независими. Решете какво искате и направете план как да го получите. Мечтайте смело, бъдете готови на риск, сега всяко желание свързано с нещо ново може да бъде изпълнено. Прави впечатление, че тази година на пролетното равноденствие няма нито една ретроградна планета. Вселената ни дава възможност да преобразим живота си. Бъдете позитивни и се заредете с енергия като правите любимите си неща. В този ден Меркурий е в съвпад с Юпитер и Нептун – дойде времето за истината и за промяна на нещата, които отдавна са остарели и вече не носят желаните резултати.