Mеркурий в Риби♓️

Днес 10-ти март вечният пратеник Меркурий навлиза в знак Риби и ще остане тук до 27-ми март.

Меркурий ☿ е натоварен с мисленето и общуването. Като най-близка до Слънцето планета, той е бърз и горещ. До скоро в знак Водолей ни помогна да общуваме и да бъдем обективни, като се уповаваме на фактите. Сега е време да усетим и да се уповаваме на интуицията си. Така, че тук няма да има логика, а въображение и силни чувства. Меркурий в Риби е силно чувствителен и възприемащ. Той усеща всичко и възприема интуитивно всичко, можем да кажем че е медиум.

Как ще усещаме енергията?

По време на този транзит външната активност намалява, но по-интензивен става вътрешния свят. Момента е подходящ да се потопим в собствените си мисли, спомени, чувства и да се обърнем към духовни практики. Изобщо в този период можем съвсем спокойно да се настроим мистично и с желание за духовно извисяване. Може буквално да потънем в себе си и това да пречи на изпълнението на работните ангажименти, тъй като през този период може да бъдем по разсеяни и със забавени реакции. Но не се притеснявайте, времето не е да плануваме, а да използваме момента да достигнете до дълбините на подсъзнанието си чрез вътрешен диалог и интуитивно да видим как може да реализираме целите и плановете си. През този период се вслушвайте във вътрешния си глас , интуицията по-бързо ще ви подскаже правилния ход.
В периода 19-25-ти март Меркурий ще бъде в съвпад с Юпитер и Нептун в Риби, това ще бъдат дни изпълнени с безусловна любов, съпричастност и емпатия. Потопете се в енергията изцяло и вземете максимум от меката рибешка енергия и се отдайте на всички добри перспективи. Бъдете добри, нека чувствата ви водят напред, а не Егото.

Пожелавам ви много любов и топлота.💟

💫През кой дом от вашата натална карта ще премине Меркурий в Риби, напишете ми в коментар.