Слънце в Риби♓️

На 18-ти Слънцето навлиза в мечтателния знак Риби и ще остане тук до 20-ти март.

Слънцето е нашия Aз, воля и съзидателност, а в митологичния си смисъл представя извора и безкрайния ресурс на Вселената. Нашия слънчев знак е нашето съзнание и пътя на душата. В следващия един месец ще усетим транзита му през най-емоционалния знак на зодиака – този на Рибите.

Време е да се потопим в емоциите си, да се обърнем към другите и да се научим да ги усещаме. Ако до скоро, когато Слънцето беше във Водолей ни учеше как да се свързваме с общото цяло и да бъдем част от групите, то сега е време да се научим да разбираме другите и да им съчувстваме.

💫Риби е воден, подвижен знак – той е един е от най-сложните знаци, защото е последния знак на зодиака и в него е концентрирано познанието на всеки от останалите знаци. Управител на знак Риби е планетата Нептун, това е планетата, която се свързва с идеализма в обществото. Прави всички нас по-осъзнати, вярващи и ни насочва към по-висшите нива в духовен план, тест към всичко, което няма земно изражение – нематериалното. В астрологията управлява 12-ти астрологичен дом – това е дом за незавършения опит за проникване в собственото подсъзнание, свързваме го още с изолацията, усамотението, за да можем да стигнем до дълбините на подсъзнанието, понякога и принудително, това е края на един цикъл и началото на нов. Домът на усамотение, молитви, медитации, на кармата и на мъдростта.

💫Риби е знак, който представя духовността и действителната нужда от връзка с висшата сила. Рибите трябва да се научат да живеят с вяра и интуиция, само когато го направят могат да бъдат щастливи и да следват пътя си. Те са изключително приспособими, могат да се адаптират към всичко, така че трябва да внимават с кого се обкръжават. Риби са добри и състрадателни, умеят да проникват надълбоко в човешката психика и интуитивно да усещат другите. Толкова са интересни, загадъчни и магични. Тук и идва момента да се научат да различават собствените си емоции от чуждите, защото те буквално попиват всичко – като гъба. Това са хора мечтатели, който умеят да прекрачват границите на обичайната действителност. Свързваме ги с музиката, изкуството, фотографията, медитация, йога и изобщо всичко, което ни извисява и ни помага да се свързваме с Вселената, Бог… както искате го наречете.

Какво да очакваме през този период?

Ще бъдем по емоционални, по-сантиментални и лесно ще се разчувстваме и ще проявяваме състрадание към другите. В тази връзка всякакви благотворителни инициативи са много подходящи. Време е за добрини, нека си помагаме колкото можем повече. Понякога и в хората се събужда желание за уединение и връзка със себе си. Много подходящи ще са спа процедурите, плуване, медитация, йога или да се занимаваме с някакъв вид изкуство. Внимавайте също така, защото в такъв период често скритото става явно. През този период Слънцето в Риби ще има хармоничен аспект с Уран в Телец и Плутон в знак Козирог, време е за повече хармония между нас и света около нас. Възможно е да усетите желание за промяна, трансформация и да намерите иновативен начин да я осъществите. Слънцето в Риби ще се срещне и с Нептун и Юпитер в Риби, много подходящо за духовно извисяване и да намерим отговорите на въпросите, който ни вълнуват – подсъзнанието знае всичко. Следвайте интуицията си, какво иска душата ви?

Честит рожден ден на всички Риби и честит нов солар.

Този месец, тъй като имам рожден ден на 5-ти март ще направя игра, в която 2ма души ще спечелят астрологична консултация или нумерологичен анализ.