Край на ретроградната Венера ♀

От днес 29-ти януари планетата на любовта и хармонията тръгва в директен ход и продължава движението си в знак Козирог♑️.

Напомням ви, че нейното ретроградно движение започна от 19-ти декември 2021 г. между градусите 26 и 11 в знак Козирог и ни донесе трудности и ограничения, както в личен така и в професионален план.

💫През този период целта беше да преосмислим и преоценим кого и какво обичаме и кой обича нас. По време на ретроградна Венера може да се върнала стара любов или стари приятели, проблемите във връзките излизат на преден план и всички видове партньорства следва да бъдат преоценени, особено ако са били трудни. Така че, това беше един много добър момент за преосмисляне и преоценка. И не само, същото се отнася и за ценностите ни – да се преосмислят, за да се види дали все още имат смисъл или е нужна промяна.

💫Важното, което може да вземем от този период е да проверим връзките. Затова е важно сега да си дадем сметка за сегашните си желания, потребности и ценностна система и да си изясним какво и как искаме да продължи напред, какво искаме да привлечем в живота си и какво за нас е важно в партньорството.

💫Директното движение на Венера ще започне малко по малко, стъпка по стъпка, да подрежда парченцата около нас. Всичко ще си дойде на мястото, така че не се притеснявайте, ако се чувствате объркани. Не забравяйте, че до 4-ти февруари Меркурий е все още ретрограден, така че не бъдете прибързани. Наблюдавайте какво ви носи Вселената и бъдете търпеливи, ако се повторят дадени ситуации, през периода до 5-ти март, когато Венера ще продължи движението си в знак Козирог, то те ще дойдат с една единствена цел – да ви дадат окончателни решения и да подредите липсващите парченца от пъзела.

А вие какво научихте през този период за любовта и отношенията ви? Споделете ми в коментар как усетихте ретроградната Венера.