Марс в Козирог♑️

Днес на 24-ти януари планетата на действието Марс ♂ навлиза в знак Козирог и ще остане тук до 6ти Март.

Марс олицетворява нашата жизнена енергия и ни кара да се мобилизираме и да се справим смело срещу предизвикателствата. До скоро планетата беше в знак Стрелец и усетихме желание за приключения, но сега ще трябва да се заловим сериозно с ангажиментите си, да се концентрираме и да бъдем дисциплинирани.

💫В Козирог Марс държи всичко под контрол, той е постоянен, подреден, отговорен, мъдър и авторитарен. Марс в Козирог желае успех и е готов да работи, за да го постигне. Винаги прави планове и след това ги изпълнява. В знак Козирог Марс се намира в екзалтация, т.е. това е вид връх, бурен прилив на свойствата му, които може да изрази чрез хармоничните си качества.

💫Транзитът на Марс в Козирог е благоприятен за хора, които са активни и наистина имат опит, както и могат да приложат знания си, за да постигнат бързи резултати. Моментът е подходящ за създаване на стратегически план за развитие на бизнеса, стартиране на дългосрочни проекти, но е важно да изчакате приключване на периода на Ретроградна Венера до 29-ти януари и на ретроградния Меркурий до 5-ти февруари. През този период ще печели този, който спазва закона и действа според правилата.

💫Енергията на Марс в Козирог може да бъде както градивна, така и разрушителна, в зависимост от това как се използва. Марс е физическа сила, която ще принуди много от нас да спортуват и активно да се движат към целите си. Дейностите, които включват физическа активност, всички бойни изкуства, също попадат в неговото управление.

💫От 26 януари ретро Меркурий ще се върне в знак Козирог и се движи в този знак до 15 февруари. През този период и Венера, както и Плутон и Марс ще са в земният елемент, което ще ни позволи да получим реални резултати от усилията си. А от 4 февруари Марс в Козирог ще бъде в секстил с Юпитер в Риби – и двете планети са в силни позиции, действието на този аспект ще ни предостави отлични възможности, преди всичко за културен, интелектуален и социален растеж.

💫От 13 февруари се образува съвпадът на Марс и Венера в Козирог, точният аспект е на 16 февруари, но до края на месеца влиянието на този аспект ще бъде много силно. Страхотно време е за лични и бизнес отношения, планиране на съвместно бъдеще или обсъждане на въпроси за сътрудничество. Двойките, които са заедно от дълго време може да решат да сключат брак.

💫Между 24-ти и 6-ти март ще имаме съвпад на Плутон с Марс и Венера. Финансовите въпроси ще се решават благоприятно, може би дългоочаквана печалба. Може да получите дълбока яснота по много теми, включително и в областта на личните отношения.

Къде в наталната ви карта имате знак Козирог, там ще транзитира Марс в Козирог и ще активира тези теми, особено и ако имате лични планети в Козирог. Споделете ми в коментар.