Слънце във Водолей♒️

Днес на 20-ти януари Слънцето навлиза в знак Водолей и ще остане тук до 19-ти февруари.

Време е за малко разчупване на стереотипите след като Слънцето до скоро беше в знак Козирог♑️ и трябваше да запретнем ръкави и да бъдем отговорни, дисциплинирани и да намерим практични решение.

Преминаването на Слънцето или така наречения транзит е изключително важен. Когато преминава през определен астрологичен дом от хороскопа изявява най-важното от тази сфера през този период.

Водолей е въздушен, неподвижен знак – революционер и бунтар по природа. Техен управител е планетата на непредвидимите и резки изненади Уран, този знак е посветен на новото и на промяната. Това е най-непредсказуемия знак, ексцентричен и голям индивидуалист. В астрологията управлява 11-ти астрологичен дом, който се свързва с групите и обществените каузи, тук са приятелите, порива за свободата и това е домът на желанията, на нашите мечти.

Девизът на Водолей е този от Френската революция и гласи – „Свобода, равенство и братство.“ И хората от този знак са ориентирани именно към това, смели защитници на идеали и винаги ориентирани към общото благо. Те отдават правото на всеки да бъде какъвто е. Затова и хора със силен Водолей са ангажирани с някакъв вид обществена дейност и имат силно развито чувство за социална справедливост. Водолеят не обича, когато някои се опитва да изпъкне пред другите. Хората родени по този знак са гениални, изобретателни и ориентирани към бъдещето. Водолей управлява високите технологии и иновации. Има и още една област, която е под този знак и това е езикът на астрологията.

Какво да очакваме през този период?

Време е за установяване на приятелски отношения и съвместни дейности в групи. Ще можем да срещнем единомишленици и да създадем добри контакти. Възможни са и всякакъв вид социални изяви. Благоприятно време е за взимане на изпити или защита на дипломни работи, за научни изследвания, за продължаване на обучение и духовно развитие, а защо не и да се увеличи интереса към астрологията. Между 20-ти и 25-ти януари, Слънцето ще се срещне с ретроградния Меркурий. Това е период за равносметка на случващото се до сега, не бързайте да взимате крайни решения. А между 25-ти и 5-ти февруари Слънцето ще срещне подкрепа и от Сатурн във Водолей, което ще ни донесе повече сигурност и увереност в делата. И между 29, 30-ти януари Уран в Телец ще направи дисхармоничен аспект със Слънцето, така че не бързайте и бъдете търпеливи. Този аспект може да ни покаже нови идеи и перспективи.
Вижте в кой дом имате знак Водолей, важно е и ако имате лични планети в знака като Венера, Марс и т.н. и това и ще бъде сферата, която ще активира транзита на Слънцето, споделете ми в коментар.

Честит рожден ден на всички Водолей и Честит нов солар!

Може да се свържете с мен за годишен хороскоп и разчитане на вашия солар.