Ретрограден Меркурий

На 14-ти януари настъпва първият за тази година ретрограден Меркурий и ще продължи до 4-ти февруари между градусите 10 на знак Водолей♒️ и 24 в Козирог♑️.

Какво е въздействието на ретроградния Меркурий?

Може да бъдем разочаровани от прекъсвания или забавяне на делата ни или проекти, които не са толкова сложни да изглеждат трудни за завършване. По това време трябва да бъдем по-внимателни, да се стараем да правим всичко навреме и да бъдем ефективни. Като правило по време на ретро Меркурий имаме по някакъв начин намеса, която забавя процесите или често стават недоразумения. Избягвайте подписване на важни документи и не стартирайте нови дейности. Това важи особено за хората, в чиято натална карта Меркурий е силно изявен. На първо място това са представителите на знаците Близнаци и Дева, тъй като Меркурий е техен управител. Важно е да отбележим, че всичко това не важи за всички, който имат ретрограден Меркурий в наталната си карта, напротив за тях този период може да бъде дори по-продуктивен.

💫До 26-ти януари Меркурий ще бъде в знак Водолей. Стихията на въздуха свързваме с комуникация, обучение, знания, интелигентност. През този период Меркурий може да бъде полезен за анализиране на състоянието на нещата в тези области. Може да решите да направите ревизия на хората от социалния си кръг – да изключите някого или пък да се сближите с друг. Трябва да внимавате с информацията и новините получени по време на този период, тъй като може да бъде изкривена или непълна. Но дори и това да се случи не го приемайте лично – такъв е периодът. Подновяване на обучение е друга важна тема през този период. Както и може би най-накрая да се впуснете в пътуване, което преди това е било планирано, но не се е състояло.

💫А между 26ти януари и 4ти февруари Меркурий ще бъде в знак Козирог. Земната стихия отговаря за материалния аспект на живота – пари, собственост, работа, кариера. Така, че през този период бихме могли да преразгледаме нашите професионални и финансови планове, както и да обмислим стратегия за кариерно развитие. Да не изключваме факта, че и Венера е ретроградна в знак Козирог до 29-ти януари, а това е планета, която също свързваме с финансите.

През тези периоди можем да стигнем до дълбоки прозрения и осъзнавания, както и да направим една добра преоценка на мястото, на което се намираме, на хората с който общуваме, приятелския ни кръг, работата която работим и финансите, който получаваме за нея, свободата, която тя ни дава. През този период можем да идентифицираме модели на поведение и вярвания, които трябва да бъдат преработени, както и да намерим начини да се освободим от тях, защото не ни служат.

В кой дом имате Водолей и Козирог? Там ще премине ретроградния Меркурий и ще засегне тези сфери, споделете ми в коментар.