Месечна прогноза Януари 2022

Първият месец от годината има мощна енергия и голям творчески потенциал. Януари 2022 г. обещава промени при много знаци от зодиака. Слънцето е в знака на Козирог♑️ до 20 януари, така че тези, които са свикнали да действат упорито и самостоятелно, ще постигнат успех. Важно е да бъдете търпеливи и да продължите да работите, дори ако нещата изглеждат бавни – нужно е постоянство.

Началото на новата година е подходящо време да правим планове за бъдещето. В това ще бъдем подкрепени от Новолунието на 2 януари, което се случва в Козирог♑️ – знак на стратегия и планиране. Успехът очаква тези, които са упорити и трудолюбиви. Ако не искате да поемете отговорност, тогава е по-добре да се въздържате от предприемане на решителни стъпки. Но това не означава, че ще можете да прекарате цял месец без да сте активни. Това е чудесно време за учене, придобиване на нови знания и умения, разработване на планове и подготовка на основите за бъдещи постижения.

На 14 януари Меркурий в знак Козирог♑️ до началото на февруари – планетата на връзките и комуникациите, преминава в ретроградно движение. Времето не е подходящо за ново начало, но съществуващите проекти ще се развиват успешно, особено ако акцентът е върху преработване, подобряване на нещо или коригиране на грешки.

Очаква ни Пълнолуние на 18 януари в знак Рак♋️. Това е време, в което емоциите са изострени, а този път ще усетим влиянието още по-силно заради Плутон, който ще бъде в съвпад със Слънцето и опозиция с Луната. В дните близо до тази дата се опитайте да избягвате конфликти, тъй като ситуациите могат да излязат извън контрола ни.

Планетата на любовта Венера продължава транзита си в Козирог♑️ – тази позиция на планетата обещава късмет на тези, които се отнасят сериозно към личния си живот и връзките. Тъй като Венера продължава цикъла на ретроградно движение до 29 януари е възможно връщането на онези проблеми, които не са били решени във връзката. Напомням, че не е време за взимане на решения, а на анализ и оценка.

През този месец започваме с две ретроградни планети – Венера и Меркурий, не забравяйте, че това са периоди, в който планетите ни дават шанс за поправка, нов поглед и поправка. Използвайте месеца, за да се освободите от ненужни страхове и блокажи.

Весело посрещане на Новата година!