Ретроградна Венера през 2021-2022 година

Венера е ретроградна на всеки 18 месеца и в периода от 19-ти декември 2021 г. до 29-ти януари 2022 г. планетата на любовта и хармонията ще забави ход и ще бъде в ретроградна фаза между градусите 26 и 11 на знак Козирог♑️.

Как ще усетим влиянието на ретроградната Венера?

Най-силно ще я усетят тези, при които планетата е силно проявена в наталната им карта, включително за хората асцендент Телец и Везни, тъй като тя е техен управител. Ретро Венера ни кани да разкрием истинската стойност и място на хората и нещата в живота ни. Точно това са темите свързани със знаците Телец (пари, ценности) и Везни (партньорства, отношения). Тъй като планетата е в знак Козирог периодът ще е важен и за тях.
А за хората родени с ретроградна Венера периода ще е благоприятен и ще се радват на важни събития. За тях не важат всички неща, които е хубаво да се избягват в този период, напротив те могат да имат успех именно в тях.

Както знаете, Венера в астрологията се счита за планета на любовта, така че влиянието й се отразява на любовните взаимоотношенията. Фокуса ще бъде върху темите за лоялност и преданост в любовта, както и материалните и финансови въпроси на партньорите и въпросите за отглеждането на деца. Имайте предвид, че в такъв момент възникват проблеми, които произхождат от миналото. Така, че ако има въпроси, които сте „отлагали“ или „скрили под килимчето“ сега ще излязат отново и ще имате възможност да решите. Не забравяйте, че ретроградните периоди на планетите ни дават шанс за нов поглед и поправка на ситуациите, така че възползвайте се. Това не е време за активни действия, а оценка , тя ще е по-важна от прякото действие. Ако възникнат търкания и разногласия в любовта, това ще е напомняне, че не всичко е наред. Но ако връзката е стабилна, тогава съществуващите трудности няма да повлияят.

Възможно е да се почувствате необичани, подценени или с усещането, че трябва да получите повече от връзката. Може би любим човек ще наруши обещанията си. Но не бързайте, едва когато Венера тръгне отново в директен ход, може да започнете да действате, ако сметнете за добре. Така, че ако сте решили да прекратите отношенията си, тогава го направете след като цикълът на ретроградната Венера приключи. По важно е сега да оцените темите и проблемите, които ще изскочат и да решите за себе си какво може да приемете и какво не.
Любовта и връзките, които започват по време на ретроградна Венера могат да бъдат противоречиви. Обратното движение на планетата на любовта променя обичайната гледна точка и често не можем да видим очевидното нещо, което лесно бихме забелязали иначе. Това не означава, че ретро Венера предполага измама, но означава че има изкривена представа за взаимоотношенията под една или друга форма. Вероятни са предложения, които могат да доведат до разочарование в бъдеще, когато и да откриете, че човекът на нашите мечти не е това, което сте мислили.

За какво не е подходящ периодът?

• Ретроградният период не е подходящ за брак. Ако избирате сватбен ден, изчакайте планетата да тръгне директно.
• Трябва също да си припомним, че Венера е планета не само на любовта, но и на красотата. А Венера в Козирог е консервативна, а когато е и ретроградна е двойно консервативна. Така че периодът не е подходящ за експериментиране с външния вид. Сега новото е добре забравеното старо.
• Венера управлява втори астрологичен дом (домът на парите и ценностите), следователно не е много добър момент за инвестиране и започване на бизнес, който е пряко свързан с финансови дейности. В бъдеще може да се окаже, че цената на продукта е била надценена или стойността не отговаря на очакваното. Когато планетата стане директна, могат да възникнат загуби поради финансови действия, предприети през ретроградния период.
• Не е благоприятно за покупката на луксозни стоки. Възможна е неправилна оценка на предмета. Например, може да се окаже, че артикула, който е изглеждал много привлекателен в магазина, по-късно да загуби своя чар.

За какво е подходящ периода?

• Старите приятели или изгубената любов могат да се върнат през този период. Времето е благоприятно за възстановяване на отношенията, които са съществували в миналото и са били прекъснати. Но само, ако има сериозни намерения и от двете страни. Ако съществуващата ви връзка е предизвикателство, ще има възможности за помирение.
• Ретроградната Венера в Козирог ще осигури финансови облаги на тези, които знаят как да ги използват. Подходящо е за продажба на ненужни вещи, дрехи и застояли стоки, както и за недвижими имоти.
• Чудесно време е за закупуване на антики и всякакви стоки втора употреба. През този период много хора успяват да направят изгодни покупки на такива неща.
• Купуването на имот не винаги е проблем през ретроградната Венера. Можете да направите добра сделка, ако сте подготвени. Важен фактор е да проверете дали зад привлекателния външен вид не са скрити някакви недостатъци.
• Подходящ момент е за предоговаряне по отношение на финанси, например предоговаряне на условията по договор за банков заем. Добре е да се занимавате с правни въпроси, които са започнали отдавна, може да ги приключите.