Слънчево затъмнение и Новолуние в знак Стрелец♐️

Декември месец започваме с важно астрологично събитие и това е Новолунието в знак Стрелец на 12 градуса в знака на 4-ти декември точно в 9:43 часа, но този път Новолунието ще бъде съпроводено и от Слънчево затъмнение.

💫Слънчевите затъмнения предполагат ново начало и отварянето на изцяло нова глава от живота ни с вълнуващи възможности. Сравнение с лунните затъмнения определено са по-благосклонни и по-малко емоционални. Най-добре това затъмнение ще се вижда в Антарктида, а частични фази ще се наблюдават и от Южна Африка, за съжаление от България няма да можем да го наблюдаваме.

💫Това затъмнение ще активира енергията на знак Стрелец ♐️, най-оптимистичния знак от Зодиака и неговата енергия ще бъде особено благоприятна за тези, които искат да се изявяват творчески. При този вид затъмнения резултатите могат да дойдат на външно ниво – под формата на събития или на вътрешно ниво – изразяващо се в личностно развитие, поява на нови идеи и поглед по нов начин на дадена тема. Както знаете Новолунията са магичния момент, в които можем да поставим начало на желанията и мечтите си. Новолунието се свързва с новото начало, така че сега повече от всякога можем да посочим посоката, в която искаме да се развиваме и да поставим началото на новото в живота си.

💫Аспектите на Новолунието са много хубави, така че смело заявете желанията си към Вселената. Настъпва нова освобождаваща енергия, а затъмнението ще ни накара да действаме тук и сега. Това е последното от 6 затъмнения по оста Близнаци – Стрелец от лятото на 2020 г., което обуславя завършването на голям цикъл при някой хора, а при други стартиране на материално ниво на вече плануваното. Темите, които сега ще излязат тепърва ще се разгръщат в следващите 6 месеца, а те биха били от сферата на знак Стрелец.

Ключови теми: познание, стремеж към високи цели, духовност, пътувания на дълги разстояния, контакти с чужденци, висше образование. Неговото въздействие насърчава развитието на знания, комуникация, пътуване, разпространение на информация и взаимодействие с всичко, което ни заобикаля.

💫Стрелецът♐️ е огнен, подвижен знак – известен с образованието, духовните въпроси, религията и културата. Това е зодиакален знак, който винаги се стреми към нови хоризонти, самоусъвършенстване и личностно развитие. Сега ще усетим как енергията му докосва живота ни и прониква в нови територии, разширявайки хоризонтите и вярванията ни.

💫Под негово влияние ще има радостни моменти, влюбване или добри новини. Ако се появят творчески идеи ще имате всички шансове да ги превърнете успешно в реалност. Въпреки това разумната предпазливост няма да навреди, тъй като Слънцето и Луната в Стрелец образуват квадрат с Нептун в Риби, което може да доведе до грешки поради прекомерен оптимизъм. От друга страна, влиянието на мъгливия Нептун балансира хармоничния аспект на светилата със Сатурн във Водолей. Сатурн е мъдър учител и той не позволява на човек да лети твърде далеч във фантазиите си и го подтиква да бъде мъдър и зрял.
Меркурий в Стрелец също е във връзка с точката на затъмнението и най-вероятно предстоящите промени ще подтикнат да получим новини в близките дни около 4-ти декември, които ще ни бъдат от полза. Може би едно мечтано пътуване по това време ще бъде много подходящо, така че може да го планувате. Очакват ви случайни срещи и вълнуващи събития, когато най-малко ги очаквате.

Влиянието на затъмнението върху зодиакалните знаците :


Представителите на огнената стихия (Овен, Лъв и Стрелец) – ще осъзнават ролята си в този свят и реалната си стойност. Те ще се чувстват по-уверени в себе си, така че ще им бъде по-лесно да реализират смело новите си идеи.

Земните знаци (Телец, Дева и Козирог) ще получат откровения за това как могат да печелят пари и да увеличат материалното си богатство. Трябва внимателно да наблюдавате какво се случва, за да не пропуснете най-добрите шансове.

Хората от Въздушните знаци (Близнаци, Везни и Водолей) ще видят някои от грешките, които са били допуснати в миналото. Това може да бъде разочароващо, но ще ви позволи да коригирате плановете си за бъдещето и резултатът ще е добър за вас.

Водните знаци (Рак, Скорпион и Риби) ще забележат, че пред тях се отварят нови възможности по различни начини. Предизвикателството е да изберете тези, които отговарят на дългосрочните ви цели.

Ето и подходящи теми и примерни желания, които може да напишете свързани с знак Стрелец:


• Търсене на истината
• Спокоен ум
• Пътуване/свобода/приключение
• Правни въпроси
• Вяра/ оптимизъм
• Намиране на решение
• Овладяване на склонността към прекаляване

„Искам да мога да се вслушам в моята интуицията си и да се доверявам на водачите си да ме водят в правилната посока“;


„Искам да мога да пътувам до …. На цена, която мога да си позволя“;


„Искам да мога да изпитвам свободата и радостта от живота“;


„Искам да мога да гледам на живота като на едно щастливо приключение“;


„ В ситуации, като …., искам да бъда изпълнен/а с оптимизъм и добри решения“;