Край на ретроградния Нептун

Днес от 1-ви декември мистичния Нептун, тръгва в директен ход в знак Риби.

🔱Напомням, че планетата беше ретроградна повече от 5 месеца между градусите 20 и 23 в знак Риби♓️. Нептун управлява всички неща, свързани с водата и с течностите, музиката и филмите, сънищата, мечтите и илюзиите. Управлява също духовността, идеалите, предчувствията и нещата, които усещаме интуитивно. Именно затова е трудна за тълкуване, защото нейната енергия е неясна и се свързва единствено с емоциите, чувствата и интуицията, които трудно могат да бъдат описани. Тя е висшето съзнание и единственият начин, чрез който може да бъде истински разбран е човек да му се подчини чрез излизане извън границите и пределите на съзнанието.

🔱Ретроградното движение ни донесе объркване и неяснота, усещане за изгубване. Между 27-ми ноември и 6ти декември ще се намира в стационарна фаза, така че дотогава все още носи доза неяснота и безсилие. Но след това ще усещаме яснота и ще знаем кое е вярно и кое не е, може би Нептун ни е заблудил в дадена сфера, но сега ще можем да възстановим вътрешния си мир. Ще бъдем духовно насочени и емоционалната ни интелигентност ще бъде засилена, връзката с вътрешния ни свят също.

🔱Нептун обикаля около Слънцето за 165 години и остава около 14 години в знак. Тоест Нептун не е лична планета, а въздейства на цяло поколение. Неговото влияние се усеща през съответните периоди в даден знак, както върху родените в тях, така и чрез преминаването му в определен дом. Транзитът на Нептун в Риби има различен израз, в зависимост от показателите на наталната карта. Но вижте по-долу интерпретацията на позицията на планетата през домовете на индивидуалния хороскоп, вижте в кой дом ще ви транзитира и как би ви повлияло:

Първи дом

Транзита има дълготраен ефект. Ще преразгледате целия си живот, започвайки от детството, и ще видите как се проявяват вашите уроци (съдба). Това е чудесен момент да се свържете с вашия висш Аз, да използвате интуитивните си способности и да помагате на другите. Служенето на другите може да ви помогне да освободите болезнени емоции, да впрегнете най-доброто в личността си и да изградите самочувствие.

Втори дом


Самочувствието зависи от материалните обстоятелства, парите, имуществото, благосъстоянието. Под влиянието на планетата на илюзиите не е лесно да подредите финансите си. Но точно това трябва да направите, за да придобиете самочувствие, да покажете на другите каква е вашата истинска стойност. Въображението, вярата и интуицията ще ви помогнат да разрешите въпроси, свързани с материалния свят.

Трети дом

Може да имате периоди на объркване или пък на мързел. Може да се появи желания за научаване на езотерични науки и духовни практики. Ще почувствате, че сте притежавали такова знание в минал живот. Близкото ви обкръжение, братя и сестри, съученици или хора, с които работите, могат да бъдат ваши учители или наставници. Но не става въпрос да бъдете като някой от тях, затова не се сравнявате с другите, вие имате своя собствена съдба.

Четвърти дом

Домът и семейният живот стават по-духовни. Уроците ще бъдат провокирани особено от контактите с родителите. Ще откриете, че вашите собствени проблеми са отражение на проблемите, които родителите ви не са решили навремето и сега вие ще се заемете с тях. Във всеки случай отношенията с родителите или с един от тях се променят към по-добро.

Пети дом

Уроците намират своя път през вашите любовни романи, творческа изява и деца. Внимавайте да не бъдете заблудени или разочаровани от романтичните си очаквания. Със сигурност може да се насладите на повече романтични моменти, но опитайте да бъдете реалисти. Вярвайте в талантите си, реализирайте се във всякакъв вид творчество, но не очаквайте възхищение и признание от други хора. Разчитайте на себе си – не на някой друг.

Шести дом

Темата за здравето придобива специално значение. Грижата за вашето физическо тяло, упражненията и здравословното хранене стават част от ежедневието ви. Това е чудесно време да намерите идеалното средство за поддържане на добра форма. Но също така трябва да внимавате да не бъдете заблудени в тази област на живота, така че очите ви трябва да са широко отворени. Обслужването на другите е друга важна тема. Това, което правите за другите, ще се върне многократно при вас.

Седми дом

Партньор, клиент или съпруг може да бъде или благословия, или проклятие. Уроците намират път през взаимоотношенията. Ще откриете недостатъци в партньорите си, но все пак трябва да се справите с тях, докато не осъзнаете, че техните недостатъци са отражение на вашите собствени. Не е моментът да гледате на хората през розовите очила, трябва да ги видите реалистично. След това можете да решите дали искате да ги имате в живота си.

Осми дом

Миналото се връща в животa ви и в зависимост от това с какво съдържание е изпълнено, такива ще бъдат и плодовете на настоящето. Актуални ще са темите за доверието и измамите. Бъдете реалисти, за да не грешите за хората. Осми дом се свързва с общите финанси, тук влиянието може да се изрази в измамни ситуации по отношение на пари, наследство, дългове. Но понякога се случват чудеса и идват големи пари.

Девети дом

Вие ще може да гледате по различен начин на границите на вашия свят, да го разширявате и да го напълвате с ново съдържание. В живота ще се случват събития, които може да кажем, че ще бъдат с божествена намеса. Духовните прозрения водят до преразглеждане на основните принципи на живота. Когато надхвърляте своите интелектуални и духовни граници, вие ставате източник на вдъхновение за другите. Уроците намират път към вас чрез среща с нови хора, пътуване до нови градове, страни и изследване на непознати територии.

Десети дом

Транзитът оказва влияние върху вашето професионално и кариерно развитие. Вярата и интуицията ви помагат да продължите напред, да реализирате своите бизнес цели и амбиции. Творческото вдъхновение допринася за постигането на високи резултати в кариерата. Има вероятност да откриете зад кулисите онези, които се опитват да ви попречат, или да се появи тайна, свързана с човек, който е авторитетен за вас.

Единадесети дом

Социалните взаимодействия ще са от особено значение. Приятелите могат да се превърнат в източник на вдъхновение за вас или в негативен вариант, да се окажат измамници и манипулатори. Старите контакти се подновяват, появяват се нови – хората идват в кръга ви с причина, всеки от тях може да бъде важен за вашия урок и задача. Трябва да сте много внимателни, за да определите кой е вашият истински приятел и кой не. Може би, виждайки някои от тях в истинската им светлина, ще вземете решението да прекъснете някой връзки.

Дванадесети дом

Вашето най-голямо призвание е да служите на другите. Може би не сте се занимавали за това в минал живот, но сега е време да опитате. Помагането на слабите ще разплете кармичните възли и ще научите важни уроци. Помагайки на другите вие ще се освободите от собствените си емоционални проблеми и ще станете по-силни. Но правилният избор има значение, за да не започнете да помагаме на онези, които играят роля и се правят на жертви. Разчитайте на вярата и интуицията си, за да придобиете вътрешна сила.