Месечна прогноза Декември

Дойде и края на 2021 година, време за равносметка, желания и надежди за предстояща нова година. Това е един от най-студените месеци, но с най-топлите семейни празници. Нека бъдем благодарни за всичко, през което преминахме през 2021 година и се приготвим да усвоим още важни уроци през 2022, които да ни направят още по-осъзнати и силни.

🎄Започваме месеца с директен Нептун. От 1 ви декември, планетата управител на знак Риби, тръгва отново напред. Чудесен период за изцеление, засилване на интуицията. Месец Декември подсказва за силно активния знак Козирог♑️, тук включваме Венера, Плутон, Меркурий (от 14 декември) и Слънцето (от 21 декември). Това обещава периодът да бъде много натоварен, но пък може да очаквате напредък в различни области от живота, особено в бизнес и финансов аспект.

🎄Тъй като Козирогът е отличен стратег, би било добре да използваме тази енергия, за да направим равносметка на изминалата 2021 г. и да разработим планове за идващата 2022 г., за да определим своите цели и начини за тяхното изпълнение. Но не бива да мислим, че всичко е лесно постижимо, трябва да се отървем от илюзията, че резултатите ще бъдат постигнати за една нощ и да се подготвим да работим за целите и плановете си.

🎄Едно от най-важните астрологични събития за месеца е пълно слънчевото затъмнение на 4 декември в знак Стрелец♐️. Най-силно ще усетят енергията му подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Тъй като слънчевите затъмнения са свързани с ново начало е време да вземем решение за промените, които сме отлагали дълго време. Трябва да се откажете от старото и неработещо и да превърнете старите обстоятелства в нещо коренно ново и смело да стъпите в бъдещето.

🎄Стрелецът ♐️е най-оптимистичният знак от Зодиака, с него се свързват теми като висше образование, личностно развитие и стремеж към високи цели, духовно развитие, пътувания на дълги разстояния, контакти с чужденци. Идеите, които ви идват в дни близки до затъмнението, имат всички шансове да се превърнат в реалност. А от 12-ти декември огненият Марс също навлиза в знак Стрелец и ще ни донесе повече ентусиазъм, енергия и заряд.

🎄От 19 декември планетата на любовта Венера започва период на ретроградно движение в Козирог, който ще продължи до 29 януари 2022 г. Това време може да се окаже трудно за връзките, особено за онези двойки, които вече са имали някакви проблеми и са ги оставили нерешени. Но ако вашият съюз е силен, не се очакват трудности. Трябва също да се има предвид, че е нежелателно да се започват нови връзки или да се сключва брак. Времето обаче е доста благоприятно за възстановяване на прекъсната връзка.

🎄На 19 декември можем да очакваме и пълнолуние в знак Близнаци, което ще засегне оста Близнаци – Стрелец или иначе казано, това е най-динамичната ос свързана, както с мисловния процес, така и с движението във физически план. А от 30 ти планетата на късмета и лекотата – Юпитер, преминава в знак Риби за следващата една година, което ще донесе много щастие на Риби, Телец и Скорпион, Рак и Козирог.


🎄Пожелавам ви много здраве и Весели празници!💗