Меркурий в Стрелец ☿

От днес 24-ти ноември Меркурий – вечният пратеник навлиза в позитивния знак Стрелец до 14-ти декември.

Четене и писане, говорене и слушане, наблюдаване и мислене – това е нашият ум, това олицетворява Меркурий, най-близката до Слънцето планета.

💫До скоро Меркурий беше в дълбоко емоционалния знак Скорпион – емоции, страсти, интензитет, енергията протичаше по-тежко, мислите бяха заети от желания за промяна и да стигнем до сърцевината на нещата. На повърхността излязоха травми и тайни, които трябваше да отработим и трансформираме. Сега обаче енергията рязко се променя в позитивния и ентусиазиран знак Стрелец. Въпреки че в този знак Меркурий е в заточение и не е в най-силната си позиция, определено в сравнение със знак Скорпион енергията ще е много по-лека.

Как ще усещаме енергията?

💫Време е да разширим мирогледа си и да погледнем на нещата по един по философски начин. Така казано това звучи много оптимистично, но всъщност не е лесна работа, затова помислете добре как възприемате нещата – възползвайте се от периода. Честен и с широки възгледи, Меркурий в Стрелец първо говори, после мисли. Тук Меркурий е ученолюбив и образованието като тема ще излезе на преден план, така че ако имате изпити или сте искали да запишете курс, които ще ви обогати, периода е благоприятен.

💫Ще се радваме като деца на откритието каквото и да е то, умът ще бъде търсещ за още и още нови знания. През този период ще можем да общуваме свободно, потиснатостта изчезва и се заменя от неудържимост и непосредственост. Така че изговаряйте свободно всичко, което е необходимо. Меркурий в Стрелец е известен с шегите си и забавния изказ, също така казват истината толкова директно, че стресират останалите, затова все пак имайте го предвид и не изпадайте в крайности.

💫Периода определено е оптимистичен, но въпреки това внимавайте да не мислите твърде оптимистично и сами да се заблудите, имайте го предвид, когато правите обещания или чувате такива. Времето е страхотно за интересни срещи и запознанства. Слънцето е също в знак Стрелец и ще ни подсили със заряд от позитивизъм. А определено имаме нужда от него. Затова прекарайте време в забавна компания, организирайте пътуването, за което отдавна мечтаете и правете нещата, които ви правят щастливи.