Меркурий в Скорпион ☿

Днес 6-ти ноември планетата на комуникацията Меркурий влиза в знак Скорпион♏️ и ще остане тук до 24-ти ноември.

Това е планетата, която представлява желанието присъщо на всички хора за разбиране и комуникация под някаква форма. Той определя как мислите и систематизирате, как работи умът, какво прави и върху какво се фокусира, към какво се стремим, как се възприема информацията и как се усвоява.

До скоро Меркурий беше в знак Везни и ни направи уравновесени, търсещи хармонията и баланса в мислите, ума и общуването като цяло. Дипломатичен и очарователен Меркурий във Везни е нежен и изискан в изказа си, но сега навлиза в дълбоко емоционалния знак на Скорпион и ще ни накара да дълбаем до същината.

Как ще усещаме енергията?

💫Меркурий в Скорпион вижда истината зад всичко и достига до истинския смисъл зад думите, не губи времето си в празни приказки. Ще бъдем проницателни и ще достигаме до сърцевината на нещата, защото Меркурий в Скорпион знае, че зад външното, изявеното се крие вътрешното, скритото през този период ще искаме да стигнем до него.

💫През този период ще ни вълнуват темите свързани с окултното, мистериозното и скритото. Доверете се на усещанията си, нека интуицията ви води. Ще обмисляме внимателно детайлите, но внимавайте да не изпадате в крайности и да бъдете прекалено подозрителни.

💫Енергията ще бъде интензивна и няма да ни е скучно, да не забравяме, че Слънцето и Марс са в знак Скорпион, също така ще имаме хармоничен аспект (тригон) с Нептун в Риби и аспект с Уран в Телец.

💫В следващите две седмици ще усещаме напрегнатия аспект с Уран в Телец (опозиция) излезте извън рамките на собственото си съзнание. Бъдете смели в идеите си, но не прибързвайте в решенията си. Възможно е нервно напрежение, затова правете неща, които ви зареждат и ви карат да релаксирате.

💫До 12-ти ноември Меркурий ще бъде в съвпад с Марс, това ще ни активира и мотивира да действаме, да търсим и да проведем нужните разговори за развитие на проектите и делата ни, но бъдете внимателни, възможно е да има скрити тайни, които да излязат наяве.

💫Подкрепата от Нептун в Риби ще ни помогне да помечтаем, да бъдем отворени за духовни практики. Препоръчвам ви плуване, йога, медитации, масажи и танци през този период. Нека не се заблуждаваме, следвайте интуицията си и така ще знаете правилната посока. Отдайте се на любов, нека тя ви води.