Венера в Козирог♀

Днес на 5-ти ноември планетата на любовта, красотата и финансите преминава в знак Козирог♑️ и ще остане тук чак до 5-ти март 2022 г., поради ретроградното си движение в периода 19-ти декември – 28-ми януари 2022 г. Очаквайте подробна статия за ретроградния период.

До скоро Венера беше в авантюристичния знак Стрелец♐️, а сега определено ще забележим промяната, когато тя преминава в знак Козирог♑️ – топлата, весела, празнична енергия, на която се радвахме през последния месец ще се трансформира в нещо по-практично. Вместо да флиртуваме с околните, изведнъж ще се замислим колко силни, надеждни и лоялни са нашите връзки.

Как преминаването на най-любящата планета в най-трудолюбивия знак ще ни повлияе?

💫Знак Козирог се смята за символ на строгост и упорит труд, все пак негов управител е повелителят на кармата Сатурн, а той награждава само онези, които обичат да работят и са мъдри и дисциплинирани. Това е период, в който отговорността и дългът ще станат на първо място, време е да се залавяме за работа. Венера в Козирог ще ни направи по-строги, по-събрани, сериозни и сдържани.

💫Периодът, в който Венера е в Козирог, се счита за добър за запознанства и стартиране на връзки, които биха могли да се развият бавно, но стабилно, както и за сключване на брак, защото връзката би могла да бъде дълга и респектираща. Същото се отнася и за делови сътрудничества. Договори за съвместни дейности обещават успех в бизнеса и продължителност на отношенията.

💫В този период ще проявяваме сдържаност в проявяването на чувствата. Едва ли сега ще е времето на бурните проявления на любов, тъй като чувствата и желанията ще се намират под строгия контрол на ума. Дори може да изглеждаме хладни, дистанцирани или затворени, но в сезона на Скорпиона може би тази енергия ще ни помогне да се заземим и да бъдем по практични и да не действаме крайно емоционално.

💫Преди ретроградната фаза на Венера времето е подходящо да проведете срещите си и да вкарате ред в делата си, приоритизирайте задачите си, спазвайте сроковете стриктно и ще имате успех. Периода също е подходящ за професионално развитие, така че смело проведете разговори, с когото е необходимо в тази посока.

Венера веднъж на година и половина започва ретроградно движение. Повечето хора са свикнали да преписват неуспехите си на ретро Меркурий, но не можем да пренебрегнем и влиянието на останалите планети. В самото ретроградие няма нищо притеснително и страшно, но все пак има неща, които са по-подходящи и такива, които трябва да избягваме.

Какво не се препоръчва по време на ретроградния период от 19 декември до 28 януари 2022 г.?

Нежелано е:

  • сключване на брак;
  • започване на нов бизнес;
  • финансови инвестиции;
  • скъпи покупки;
  • козметични операции;