Слънце в Скорпион♏️


Днес 23-ти октомври Слънцето навлезе в знак Скорпион и ще остане тук до 22-ри Ноември.

💫Слънцето е нашия аз, воля и съзидателност, а в митологичния си смисъл представя извора и безкрайния ресурс на Вселената. В следващия един месец ще усетим транзита му през дълбокия и мощен знак Скорпион.

💫Скорпион е воден, неподвижен знак – интензивни емоции. Обичам да го описвам като бурно море през тъмна нощ с пламъци вместо вълни, въпреки че е воден знак, енергията му е толкова мощна и емоциите толкова дълбоки и интензивни, че е пожар. В астрологията управлява 8 дом, които свързваме с езотериката и окултните науки, психологията, трансформацията, тайните и смъртта, секса, чуждите пари, наследствата и инвестициите.

💫Този знак е на крайностите – те са най-добрите и най-лошите в същото време. Когато Скорпион обича, той ще направи всичко за вас, дори без да каже и дума. Ще бъде до вас, когато никой друг няма да бъде, те са лоялни и държат на стабилността. Но в същото време, когато са в състояние на афект могат да направят всичко и никой не може да предположи докъде могат да стигнат. В такъв момент могат да бъдат много жестоки и цинични. Те са безкрайно емоционални, но не говорят за тази им страна и често го крият и изглеждат дори безчувствени.

💫Ключовата дума за този знак е промяна. И смея да кажа, това е най-силната им страна – трансформацията от отрицателна енергия към положителна, от тъмнина към светлина. Знак Скорпион ни учат как да се променяме и овладяваме собствената си личност и никога да не се отказваме.

Какво да очакваме от този период?

Докато преминава през този знак Слънцето ще засили страстта и магнетичното привличане към другите. Може да искаме да стигнем до същността на нещата и да задълбаем в определена област, която е важна за нас. Използвайте периода, за да достигнете под повърхността на нещата. През периода могат да донесат успех дела с инвестиции на крупни финанси и усвояване на чужди пари. Бъдете внимателни да не бъдете в ниската вибрация на знака и да станете подозрителни и мнителни. Слънцето ще направи положителен аспект с Нептун в Риби, което ще засили психиката и въображението ни. Ще имаме и напрегнат аспект с Уран в Телец, Юпитер и Сатурн във Водолей, който ще ни накара да се изправим пред най-дълбоките си страхове и да ги преодолеем. Периодът е много добър за самоанализ и самолечение на болезнени за нас теми.
Вижте в кой дом имате знак Скорпион в наталната си карта и това и ще бъдат сферите, който ще активира транзита на Слънцето, споделете ми в коментар.
Честит рожден ден на всички Скорпиони и Честит нов солар!