Месечна Прогноза Октомври

Хороскопът за октомври 2021 г. предвещава време на промяна. Промяната обаче никога не е лесна и често се съпротивляваме срещу нея, защото е много лесно да останем в зоната си на комфорт. Време е за самореализация и възможности към поемане на нови пътища. Изборът никога не е лесен и изисква от нас да се освободим от това, което пречи на растежа ни. До края на месеца ще виждаме как живота тече и се ускорява и вече не е възможно да продължим да се държим за старото – това, което вече не ни служи.

Енергията на дипломатичния знак Везни♎️ е силно подчертана от транзита на Слънцето (до 23 октомври), Марс (до 30 октомври) и Меркурий, който ще е в този знак през целия месец. В отношенията ни ще цари спокойствие и хармония, а не взаимозависимост. През този месец би било добре да обърнем внимание на взаимодействието си с другите, начина ни на общуване и може би да станем по-гъвкави и съобразителни. Звездите ще подкрепят желанията и нуждите ни, но ако ясно ги дефинираме.

Очаква ни Новолуние🌙 във Везни (на 13 градуса в знака) настъпва на 6 октомври. Новолунията отварят вратата за нещо ново, което предстои да се случи. С подкрепата на Везни ще се стремим към баланс, хармония и справедливост. Партньорствата ще се превърнат в приоритет, така че бракът, любовните отношения или бизнес партньорствата сега ще са от особено значение. Въпреки това, с ретрограден Меркурий, не се препоръчва стартирането на нови проекти в бизнеса. Ако е възможно, изчакайте до ноември. Можете обаче да използвате енергиите на това новолуние, за да направите планове за бъдещето, като например това, което бихте искали да развиете през следващите шест месеца или година.

От 7 октомври Венера, планетата на любовта и красотата ще транзитира през знак Стрелец♐️. Това е времето, когато ще станем по-спонтанни и ще искаме страстна любов, която да ни зарежда с адреналин. Периодът е подходящ за забавления и развлечения, романтични срещи и любовни експерименти. Би могло да се създадат случайни, краткотрайни отношения, но това не е толкова лошо и носи своя чар. За Венера в Стрелец истината за любовта е, че пътуването е също толкова важно, колкото и дестинацията. Може би ще се озовете до някой, който също иска да отвори сърцето си и заедно ще разширите кръгозора си.
Меркурий е в ретроградно движение във Везни до 18 октомври 2021 г. Темата за взаимоотношенията е в светлината на прожекторите и ще се стремим да бъдем на една и съща вълна с близки, приятели, семейство и бизнес партньори.

Ретроградния Меркурий предлага да анализираме дългосрочни кариерни и финансови планове, да проверите съответната информация детайлно, по два пъти. Възможно е да разкриете стара тайна или да разкриете нечия измама. Периодът не е подходящ за нови начала, напротив, добре е да се върнете към незавършени начинания и да ги приключите. Препоръчва се отлагането на подписване на важни документи, особено ако са свързани с финанси. Вероятно е да възникнат комуникационни проблеми или ситуации и връзки от миналото да се появят отново, за да ги завършим или да започнат отначало.


Пълнолуние🌕 в Овен♈️ (на 27 градуса) осветява нощта на 20 октомври. Енергията на пълнолунието нахлува в живота ни два дни преди това и ще продължи четири дни след тази дата. Ще се чувстваме енергични и независими, готови да поемем отговорност за живота си. Пълнолунието е времето за събиране на плодовете на положените по-рано усилия. Ако те са неуспешни, тогава трябва да го признаете на себе си и да помислите за промяна на посоката.