Ретрограден Меркурий във Везни ☿

Дойде време и за последния за тази година Ретрограден Меркурий от 27-ми септември до 19-ти октомври 2021 година между градусите 27 и 10 на знак Везни♎️.

💫Нека си припомним какво е въздействието на Меркурий по време на ретроградната му фаза:

Комуникацията тече по-трудно, често оставаме неразбрани или се случват недоразумения, заради това, че не сме били правилно разбрани. Често се случва да закъсняваме или нещата да не вървят, както сме ги планували. Затова трябва да бъдем по-внимателни и да се опитаме да бъдем максимално ефективни, ясни и точни. Препоръчително е да проверяваме информацията по два пъти. Като управител на транспортирането, когато е ретрограден носи повече повреди при автомобилите, повече трафик, а при пътуванията често поднася неочаквани и неприятни изненади. Понякога дори съвсем прости проекти може да ни изглеждат трудни за изпълнение. Това важи особено за хората, в чиято натална карта е силен Меркурий. На първо място, това са представителите на зодиакалните знаци Близнаци и Дева, тъй като Меркурий е техен управител. Важно е да отбележим, че за хората, които имат ретрограден Меркурий в наталната си карта това не важи, напротив периода може да бъде много по-продуктивен.

💫Темите, които ще засегне ретроградният Меркурий във Везни са:

Преминавайки през знак Везни♎️, ретроградния Меркурий ще ни накара да се обърнем навътре към себе си и да преразгледаме темите свързани с партньорствата, както в личен така и в бизнес план. Любовта, взаимните компромиси, дипломатичността и справедливостта ще бъдат важни теми през периода. Къде в живота си имаме нужда от повече равновесие и хармония, къде е време да балансирате? Ретроградния Меркурий ще ни помогне да намерим отговора, а той се крие вътре в нас. Знак Везни управлява съдебните дела и правото, така че ако имате отворени теми в тази посока е възможно те да бъдат финализирани. Ако имате неясни взаимоотношения или недоизказани теми с вашия партньор, ретроградния Меркурий може да отвори отново болезнени теми с една единствена цел – да ги преразгледате и да ги поосмислите. Най-вече да преосмислите вашите реакции и възприятия. Възможно е бивш партньор да се върне в живота ви, вижте какви теми имате да приключвате с него, може би има нещо, което трябва да се доизясни.

💫Реших, че в тази статия няма да ви изброявам какво да правите или да не правите. Темата с ретроградния Меркурий е доста популярна. Но е важно да знаете, че целта на ретроградния Меркурий е да ни даде време за „поправка“ и за преразглеждане на темите свързани със знак Везни в този период. Да ни насърчи да се обърнем назад и да довършим онова, което не сме довършили или пък сме го направили неправилно. Време е за приключване или подобряване на нещо. Вижте в кои дом ще ви транзитира ретроградния Меркурий и ще разберете кои сфери от живота ви ще трябва да преразгледате през този период, напишете ми в коментар.